background
На головну сторінку - Новини - Новини АПК

Аграрії вимушені будуть влаштувати у вересні безстроковий страйк — Скоцик

 

Аграрії вимушені будуть влаштувати у вересні безстроковий страйк — Скоцик

 

Аграрії попереджають: якщо уряд продовжить вести таку політику, вони будуть вимушені у вересні (коли спливає термін внесення змін до Податкового кодексу урядовими інституціями) влаштувати безстроковий загальнонаціональний страйк

Про це сказав лідер Аграрної партії України Віталій Скоцик, йдеться в повідомленні партії.

Зазначають, що уряд провокує здорожчання продуктів харчування та зростання безробіття. Вже восени ціни піднімуться на 40-50%, а на вулиці можуть опинитись близько 100 тисяч працівників.

Водночас, за словами Віталія Скоцика, зростання цін спровоковане посиленням податкового тиску на аграрних виробників.

«Через урядову недалекоглядність минулого року галузь уже втратила близько 20 млрд грн обігових коштів. Як результат — маємо падіння виробництва. Цього року можемо втратити ще 40 млрд грн, що поставить аграріїв на межу виживання. А це потягне вниз і всю економіку, адже АПК — це 41% ВВП», — коментує Скоцик.

Першим, на його думку, постраждає тваринництво, безробітними стануть не менш, ніж 100 тисяч працівників, задіяних у ньому. Подальший обвал означатиме зменшення валютних надходжень. Нині кожен другий долар, який заходить в Україну, зароблений аграріями. Тож подальша девальвація гривні неминуча. Наразі ж уряд затягує час.

«31 травня відбулося спільне засідання Страйкового комітету з урядом під головуванням Прем’єр-міністра. На ньому вирішили створити робочу групу. Вона мала до 1 липня напрацювати пропозиції до Податкового кодексу на 2017 рік та винести законопроект №3851-1, щодо адміністрування ПДВ, який пройшов аграрний та податковий комітети, на розгляд до сесійного залу Верховної Ради. До 16 червня жодного разу робоча група так і не зібралася», — повідомив Скоцик.

Таким чином, аграрії втрачають можливість внести через громадські організації свої пропозиції до формування Податкового кодексу. Адже згідно з чинним законодавством зробити це можна лише до 1 липня.

«В дев’яностих наш ринок відкрили імпортним товарам, наше промислове виробництво зупинилось. Потім заводи за копійки скупили. Що було невигідним — закрили, решта опинилася в руках кількох фінансових груп. Щось схоже завтра відбудеться з землею. А це, вибачте, 25% світових чорноземів», — прокоментував голова Київської обласної організації Аграрної партії Олег Корбан.