background
На головну сторінку - Новини - Новини АПК

Нардеп закликав Держпродспоживслужбу до перевірок виробництв харчової промисловості

 

Нардеп закликав Держпродспоживслужбу до перевірок виробництв харчової промисловості


Держпродспоживслужбі для початку варто активізувати роботу в рамках діючих функцій, а саме проведення планових перевірок суб’єктів господарювання, які виробляють та реалізовують в Україні продукти харчування.

Про це пише президент Всеукраїнського об'єднання Федерація роботодавців агропромислового комплексу та продовольства України, народний депутат Сергій Тригубенко на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, Володимир Лапа визнав, що діюча система контролю за дотриманням виробниками стандартів якості харчової продукції недосконала та майже не лишає шансів притягнути до відповідальності порушників.

«Окрім констатації низької ефективності системи державного контролю, Держпродспоживслужбі для початку пропоную активізувати роботу в рамках діючих функцій, а саме проведення планових перевірок суб’єктів господарювання, які виробляють та реалізовують в Україні продукти харчування — особливо молочні та м’ясні», — зазначив Тригубенко.

За його словами, якщо раніше на неякісні продукти харчування, як правило, споживачі натрапляли на стихійних ринках, то сьогодні — легалізовані точки продажу (супермаркети, магазини) їх значно випередили.

«Тому, вкотре, закликаю Держпродспоживслужбу виконувати покладені на неї функції хоча б в рамках реалізації планових перевірок! Маючі в арсеналі низку державних лабораторій для проведення експертиз якості харчової продукції, у короткі терміни можна перевірити кожне друге, якщо не перше, підприємство-виробника. Що цьому може завадити, окрім "домовленостей" про те, що "ми вас не чіпатимемо"?», — прокоментував нардеп.