background
На головну сторінку - Новини - Новини АПК

Всесвітня продовольча програма ООН зацікавлена у розширенні участі українських виробників в забезпеченні глобальної продовольчої безпеки

Всесвітня продовольча програма ООН зацікавлена у розширенні участі українських виробників в забезпеченні глобальної продовольчої безпеки. Про це йшлося на робочій зустрічі заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Олени Ковальової з представниками Всесвітньої продовольчої програми ООН (ВПП) в Україні.

«Українські аграрні компанії мають великі можливості щодо розширення участі в тендерах ВПП», - відмітила пані Дорте Еллехаммер, представник ВПП в Україні.

«При понад 14,5 млрд. доларів США експорту продукції АПК у 2015 році, обсяг реалізації продовольства в рамках Гуманітарних програм ООН склав 55,6 млн доларів США, левова частка, 48,2 млн доларів США, до ВПП. Тож, відіграючи провідні позиції на світовому ринку продовольства, українські виробники ще не в повній мірі реалізували свій потенціал в даному напрямі», - сказала  Олена Ковальова.

«Важливим є підвищення рівня обізнаності виробників України щодо участі в Гуманітарних програмах. З огляду на структуру закупівель ВПП, першим кроком стало запрошення на грудневе засідання робочої групи з питань функціонування ринку зерна представника ВПП, який надасть інформацію з питань участі в тендерах ВПП на закупівлю продовольства», - зауважила заступник Міністра.

Крім того, проговорено можливі кроки щодо започаткування участі українських виробників інших видів продовольства, і зокрема дитячого харчування, в програмах закупівель Всесвітньої продовольчої програми.                                                                                           

Довідково:

Всесвітня продовольча програма ООН (ВПП) – це агенція ООН з надання гуманітарної продовольчої допомоги та одна з найбільших гуманітарних організацій в світі. Загальний обсяг поставок продукції та послуг в рамках ВПП склав понад 2,6 млрд. доларів США, в тому числі продовольства — понад 1 млрд. доларів США.

Прес-служба Мінагрополітики