background
На головну сторінку - Новини - Новини АПК

ЗВІТ про роботу Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин

Відповідно до Плану роботи Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин на період роботи п’ятої  сесії Верховної Ради України восьмого скликання протягом звітного періоду Комітет активно здійснював законопроектну функцію, в тому числі щодо попереднього розгляду та підготовки висновків і пропозицій щодо законопроектів, внесених суб’єктами права законодавчої ініціативи, проводив засідання Комітету, в тому числі виїзні, ініціював та організував проведення парламентських слухань, провів комітетські слухання, «круглий стіл», а також більше двох десятків засідань робочих груп, робочих зустрічей і нарад.

Протягом п’ятої сесії Верховної Ради України восьмого скликання до Комітету надійшло 56 законопроектів, з підготовки і попереднього розгляду яких Комітет визначений головним, та 40 законопроектів, до яких Комітет подає свої пропозиції.

         За звітний період відбулось 9 засідань Комітету, на яких розглянуто 35 питань, в тому числі 20 законопроектів, з підготовки і попереднього розгляду яких Комітет визначений головним.

Так, за поданням Комітету очікують розгляду Верховною Радою України:

- 18 законопроектів, підготовлених Комітетом до першого читання;

- 2 законопроекти, підготовлені Комітетом до другого читання, які, з огляду на їх суспільну значимість, заслуговують особливої уваги:

Проект Закону України «Про державний контроль, що здійснюється з метою перевірки відповідності законодавству про безпечність та якість харчових продуктів і кормів, здоровя та благополуччя тварин», реєстр. № 0906 від 27.11.2014, метою якого є гармонізація законодавства України щодо державного нагляду (контролю), що здійснюється з метою перевірки виконання законодавства України про безпечність та якість харчових продуктів, кормів, здоровя і благополуччя тварин відповідно до Регламентів ЄС № 854/2004, № 882/2004, № 669/2009 та Директиви Ради ЄС № 97/78/EC.

Проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування з управління земельними ресурсами та посилення державного контролю за використанням і охороною земель», реєстр. № 4355 від 31.03.2016, метою якого є підтримка добровільного об’єднання територіальних громад та надання органам місцевого самоврядування реальних повноважень щодо розпорядження землями комунальної та державної власності в межах та за межами населених пунктів, оптимізація правового регулювання у сфері здійснення державного контролю за використанням та охороною земель.

ПОВНИЙ текс звіту за посиланням http://komagropolit.rada.gov.ua/komagropolit/control/uk/publish/article;jsessionid=AA3B056FEE0F4140680563B79C08A3AA?art_id=51132&cat_id=44731