background
На головну сторінку - Новини - Новини АПК

Урядовий проект пенсійної реформи має бути повернутий КМУ для доопрацювання

Щодо урядового варіанту пенсійної реформи Профспілка працівників АПК займає чітку і послідовну позицію – осучаснення пенсій має бути невідкладно здійснено Урядом, як цього і вимагає Закон, а подальше реформування пенсійної системи здійснювати у суворій відповідності до Конституції і норм конвенцій Міжнародної організації праці.

Так як КМУ вніс до Парламенту законопроект, який не забезпечує належного підвищення пенсій через інфляційне знецінення і передбачає майже півтора кратне зменшення пенсій з 1 січня 2018 року для майбутніх пенсіонерів, Профспілка працівників АПК наполягала на прийнятті рішення ФПУ і СПО об’єднань профспілок про повернення Уряду пенсійного законопроекту на доопрацювання.

Нажаль окремими профспілковими керівниками робляться спроби «не мішати» урядовцям просувати «секвестрову» пенсійну реформу.

На екстрене проведення ФПУ опитування щодо прийняття неоднозначної «пенсійної» Постанови Президії ФПУ Профспілка працівників АПК чітко заявляє про необхідність домагатись від Парламенту повернути до КМУ його законопроект для суттєвого доопрацювання.