background
На головну сторінку - Новини - Новини партнерів

Держпродспоживслужба запустить єдину ІТ-систему контролю якості продукції

 

Держпродспоживслужба запустить єдину ІТ-систему контролю якості продукції

 

В Україні запрацює єдина комп’ютеризована система, що міститиме всю інформацію про походження продукції та її якість.

Про це в інтерв’ю АПК-Інформ розповів голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа.

З його слів, в Україні запрацює цілісна IT-система, де «буде пов'язана вся інформація, починаючи з ідентифікації худоби і закінчуючи результатами лабораторних досліджень при зовнішній торгівлі».

«Це необхідно не тільки для того, щоб розуміти і відчувати, як працює система контролю, а й мати можливість ввести європейські ризик-орієнтовані підходи при контролі продукції. Тобто там, де виявляються фактори небезпеки, періодичність контролю буде вищою. Там, де ми в ході аналізу ризиків не виявляємо, періодичність контролю можна знижувати. Це дозволить зменшити регуляторне навантаження на бізнес», — прокоментував він.

Нагадаймо, на початку квітня в Україні офіційно розпочала роботу Державна служба з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів, яка створена на базі чотирьох державних відомств: Державної інспекції сільського господарства, Державної ветеринарної та фітосанітарної служби, Державної інспекції з питань захисту прав споживачів та Державної санітарно-епідеміологічної служби.