background
На головну сторінку - Новини - Новини партнерів

Мінагрополітики опрацьовує з Мінфіном виділення додаткових коштів для дрібних фермерів

 

Мінагрополітики опрацьовує з Мінфіном виділення додаткових коштів для дрібних фермерів

08.06.2016 13:52

Наразі Міністерство аграрної політики та продовольства України опрацьовує із Міністерством фінансів питання виділення додаткових коштів на підтримку малих та середніх фермерських господарства у 2016 році.

 

Про це заявив очільник Мінагрополітики Тарас Кутовий під час брифінгу на XXVIII Міжнародній агропромисловій виставці «Агро-2016».

«Ми розглядаємо зараз пропозицію про збільшення (обсягів фінансової допомоги малих аграріям, - Ред.) і опрацьовуємо її з міністерством фінансів. Я думаю, що найближчим часом буде зрозуміло, чи будуть ці додаткові ресурси», – зауважив Міністр аграрної політики та продовольства.

Як уточнив Тарас Кутовий, додаткові кошти будуть спрямовані на малих і середніх гравців АПК.

«Напрямок підтримки буде для виробників до 500 га, які зараз не можуть користуватися комерційним кредитуванням», - зазначив Міністр і додав, що підтримка малих фермерів буде реалізована у контексті кооперації, «оскільки підтримка одного не зможе забезпечити суттєвих інфраструктурних змін. А якщо це буде об’єднання 5-7 гравців, то вони зможуть змінити інфраструктуру, зможуть уже добудувати собі якісь сушки на кооператив, і це вже створить додану вартість».

У свою чергу Прем’єр-міністр Володимир Гройсман запевнив, що аграрії отримають додаткові кошти від держави.

«Підтримка аграрному сектору, малим фермерам буде», – підкреслив Володимир Гройсман.

Як повідомлялося раніше, Міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий заявляв, що до осені українські фермери зможуть отримати обіцяні 450 млн грн державної допомоги, якщо Верховна Рада ухвалить відповідні зміни до держбюджету.

Нагадаємо, команда Міністерства аграрної політики та продовольства України на чолі з Тарасом Кутовим розробила стратегічний план реформування галузі "3+5". Одним із трьох основних пріоритетів реформ є державна підтримка малих та середніх фермерів. Реформа держпідтримки передбачає створення комфортних умов для розвитку дрібних фермерських господарств та стимулювання виготовлення продукції з доданою вартістю. Головними принципами держпідтримки фермерів мають стати адресність та прозорість.