background
На головну сторінку - Новини - Новини партнерів

Держпродспоживслужба опублікувала інструкцію щодо боротьби із небезпечним захворюванням ВРХ

 

Держпродспоживслужба опублікувала інструкцію щодо боротьби із небезпечним захворюванням ВРХ

 

На сайті Держпродспоживслужби опублікована інструкція щодо профілактики та боротьби з нодулярним дерматитом великої рогатої худоби.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Хвороба віднесена до особливо небезпечних хвороб великої рогатої худоби. Специфічні методи лікування не розроблені. Хворіє велика рогата худоба, вівці, кози та жуйні дикі тварини. Хвороба включена до списку МЕБ та підлягає обов’язковій нотифікації.

Інструкція встановлює порядок проведення профілактичних заходів щодо недопущення захворювання худоби на нодулярний дерматит, ветеринарно-санітарних заходів у випадку прояву хвороби у господарствах різних форм власності, у тому числі приватному секторі, дикій фауні та їх оздоровлення, поводження з продукцією тваринництва одержаною в неблагополучних господарствах та є обов’язковою для виконання господарствами незалежно від форми власності і підпорядкування, фізичними особами – суб’єктами підприємницької діяльності, громадянами, спеціалістами ветеринарної медицини, органами місцевого самоврядування.

Нодулярний дерматит ВРХ (вузликова екзантема, заразний вузликовий дерматит, Dermatitis nodulares, Lumpy skin disease) — контагіозне інфекційне захворювання що характеризується лихоманкою, ураженням лімфатичної системи, набряками підшкірної клітковини та внутрішніх органів, утворенням шкіряних вузлів (бугрів), ураженням очей та слизових оболонок органів дихання та травлення.