background
На головну сторінку - Новини - Новини партнерів

Семінар IUF «Колективні переговори та кампанії»

 18-19 квітня 2017 року в Харкові відбувся семінар IUF «Колективні переговори та кампанії» для членських організацій IUF України. В роботі семінару взяли участь 20 профспілкових активістів крупних транснаціональних компаній харчової та переробної промисловості та представники профспілкової організації ДП «Артемсіль». ЦК профспілки на цьому семінарі представляла Світлана Самосуд, заступник голови Профспілки.

Модераторами на семінарі були Іван Мілих, голова «Новопроф», Марія Курзіна та Дмитро Степанюк, координатори IUF.

Цей семінар став продовженням роботи первинок Профспілки працівників АПК України, які готуються до проведення колективно-договірної кампанії.

Основними питаннями, які піднімалися на семінарі, були питання заробітної плати та можливих дій профорганізацій, якщо в рамках переговорів не вдалося досягти домовленості. Зокрема, учасники семінару напрацювали в групах основні моменти етапу підготовки до переговорів, важливих та несподіваних питань, що виникають під час самих переговорів, а також змогли випробувати свої сили переговорників під час проведення рольової гри. Особливо це було корисно для первинки «Кока-Кола», яка створилася в кінці 2017 року, та поки що немає досвіду проведення переговорів.

В другій частині семінару його учасники працювали над основними механізмами організації та проведення профспілкової кампанії.

Підводячи підсумки семінару його учасники відзначили необхідність проведення таких семінарів в майбутньому.