background
На головну сторінку - Новини - Новини партнерів

ТРУДОВИЙ КОДЕКС ЗАСЕКРЕЧЕНО???

Ще 15 березня, а потім 11 квітня Комітетом з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення було розглянуто питання про підготовку проекту Трудового кодексу України (№1658, дооп.) до другого читання і рекомендовано Парламенту прийняти його в цілому

 Тобто новий Трудовий кодекс може бути прийнято будь якого дня, а в той же час останньої редакції проекту Трудової Конституції не оприлюднюють.

В сліпу на  засіданні СПО профспілок 16 травня агітували висловити «одобрямс». За наполяганням Профспілки працівників АПК вдалось домогтись рішення затребувати негайного надання профспілкам тексту проекту ТК для визначення профспілкової оцінки відповідності головного закону в сфері праці міжнародним трудовим нормам і Конституції України.

Тривале приховування тексту проекту Трудового кодексу викликає не тільки питання, а вже серйозне занепокоєння.

На вимогу Профспілки працівників АПК було таки СПО профспілок прийнято ще одне рішення – негайно підготувати покроковий план профспілкових дій на випадок прийняття ТК з нормами, що погіршують чи ліквідують трудові права чи обмежують профспілки у захисті прав та інтересів спілчан.

Від Профспілки працівників агропромислового комплексу у засіданні СПО профспілок взяв участь заступник Голови Профспілки Сергій Кондрюк