background
На головну сторінку - Новини - Новини партнерів

ДИТЯЧЕ ХАРЧУВАННЯ - яким воно має бути

Комітет Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин на своєму засіданні 16 травня схвалив та рекомендував прийняти за основу проект Закону «Про дитяче харчування» (5293). Зазначений документ був розроблений Міністерством аграрної політики та продовольства України.

Положення законопроекту спрямовані на спрощення умов ведення підприємницької діяльності з виробництва дитячого харчування, зміцнення та збереження здоров’я дітей, здійснення профілактики захворювань, пов’язаних з порушенням харчування.

Розробленим Міністерством аграрної політики та продовольства України проектом Закону України «Про дитяче харчування» визначено, що у цій сфері державна політика якраз і полягає у встановленні вимог до сировини для виробництва дитячого харчування. Законопроект також передбачає забезпечення наявності дитячого харчування, яке виготовлене із сировини відповідної якості.

Крім того, держава бере на себе зобов’язання вживати заходи щодо підвищення безпечності та якості дитячого харчування та сприяти розвитку українського ринку дитячого харчування, зокрема продуктів для спеціальних медичних цілей.

Також, обов’язковою вимогою є дотриманням належної практики виробництва та впровадження на підприємстві систем забезпечення безпечності та якості, таких як НАССР (система аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках) або аналогічних.

Окрім того Комітетом були розглянуті такі питання

-          Про Рекомендації комітетських слухань на тему: «Стан епізоотичної ситуації в Україні. Забезпечення надійних та ефективних заходів ліквідації і попередження спалахів хвороб тварин»

Схвалити Рекомендації комітетських слухань.

-          Про проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний земельний кадастр» щодо порядку оскарження рішень, дій або бездіяльності у сфері ведення Державного земельного кадастру», поданий Кабінетом Міністрів України

реєстр. № 6017 від 03.02.2017

Рекомендувати Верховній Раді України даний законопроект прийняти за основу.

-         Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо приватизації земель державних і комунальних сільськогосподарських підприємств, установ та організацій», поданий Кабінетом Міністрів України

реєстр. № 6269 від 31.03.2017

Рекомендувати Верховній Раді України даний законопроект прийняти за основу.

-          Про проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про державну підтримку сільського господарства України» (щодо Аграрного фонду)», поданий народними депутатами України Медуницею О.В., Бриченком І.В., Лунченком В.В. та іншими

реєстр. № 6055 від 08.02.2017

Рекомендувати Верховній Раді України даний законопроект повернути суб’єктам права законодавчої ініціативи на доопрацювання.