background
На головну сторінку - Новини - Новини партнерів

Зі свавіллям роботодавця зіштовхнулись працівники іранської корпорації «Haft Tapeh».

Шановні колеги!

Звертаюсь до вас з черговим проханням підтримати боротьбу наших колег за право на працю та гідну заробітну плату, а також її своєчасну виплату. Цього разу зі свавіллям роботодавця зіштовхнулись працівники іранської корпорації «Haft Tapeh».

Працівникам плантацій та цукрового заводу, що належать іранській корпорації «Haft Tapeh» в місті Шуші не в перший раз доводиться відстоювати свої трудові права і заробітні плати. У 2008 році під час 42-денного страйку, викликаного величезною заборгованістю по зарплаті, вони створили незалежну профспілку, яка вступила до IUF. Лідери організації пройшли через арешти, тюремне ув'язнення, були внесені роботодавцем в чорні списки. І ось сьогодні робітники і активісти на підприємстві знову піддаються репресіям, вимагаючи погашення чергових боргів із зарплати та соціальних виплат.

Умови праці на «Haft Tapeh» також погіршилися після того, як компанія була приватизована в 2015 році в результаті сумнівної оборудки, деталі якої так і не були остаточно оприлюднені. З жовтня 2016 працівникам доводилося вже кілька разів виходити на страйки та демонстрації, щоб домогтися отримання зарплати та соціальних виплат. Останній страйк пройшов в червні: тисячі людей не отримували грошей вже чотири місяці. Через борги компанії перед державним пенсійним фондом, не виплачувалися не тільки зарплати, але і пенсії. При цьому приблизно половина працівників плантацій та заводу взагалі не має постійних трудових договорів і живе під постійною загрозою втратити й цієї роботи.

Працівники і пенсіонери «Haft Tapeh» постійно чують від компанії загрози закрити підприємство в Шуші і залишити їх без будь-яких засобів до існування, якщо вони продовжать добиватися своїх прав. Одночасно активісти профспілки отримують особисті погрози, піддаються незаконним звільненням і стеженням з боку служби безпеки.

Працівники та профспілка «Haft Tapeh» вимагають повного погашення боргів по заробітній платі та соціальних виплатах, визнання організації в якості законного представника працівників і повернення компанії в державну власність.

Будь ласка, перейдіть за посиланням  https://www.iufcampaigns.org/campaigns/show_campaign.cgi?c=1089 та підтримайте іранських працівників.

 

Цю кампанію запустила та веде Міжнародна спілка працівників харчової та тютюнової промисловості, сільського господарства, ресторанного та готельного обслуговування, громадського харчування та суміжних галузей (IUF), що об'єднує більше 12 млн спілчан в 127 країнах світу.

З повагою,

Дмитро Степанюк, координатор IUF