background
На головну сторінку - Новини - Новини партнерів

Гендерний аналіз сільськогосподарського розвитку

          14 липня ц.р. відбулася робоча зустріч заступника Голови Профспілки працівників АПК України  Світлани  Самосуд з експертами  Проекту USAID «Підтримка аграрного сектора», який  проводить дослідження компоненту «Гендерний аналіз сільськогосподарського розвитку» та  реалізує його через компанію Кемонікс Інтернешнл.

         Метою компоненту є обговорення з експертами в сфері сільськогосподарського розвитку проблем, пов’язаних з розвитком малого і середнього бізнесу у сільській місцевості та питання дотримання  гендерної рівності у доступі жінок  до природних ресурсів з метою ведення такого бізнесу.

         Проект на даний час охоплює 8 пілотних областей та має на меті бути реалізованим в усіх областях України.

         Досвід Профспілки працівників АПК України у сфері гендерної рівності та наші пропозиції  зацікавили керівництво проекту  та Міністерство соціальної політики України, яке і стало ініціатором такої зустрічі.

         В ході розмови Світлана Самосуд  наголосила, що  основною проблемою у сільській місцевості є відсутність робочих місць, низька заробітна плата, шкідливі умови праці, бо сільськогосподарське виробництво є сьогодні найнебезпечнішим не лише для навколишнього середовища, а й для життя людей, які там працюють.

Знищення технічної інспекції праці у сільському господарстві та відсутність належного контролю з боку держави  за використанням пестицидів, гербіцидів та отрутохімікатів призводять до тяжких наслідків для всіх жителів сільської місцевості, а  особливо для жінок дітородного віку.

         Кожна з реформ, які проводились  і які сьогодні активно «проштовхуються» у нашій державі, призводять лише до негативних наслідків та зубожіння людей, в першу чергу, сільських мешканців, більшість яких   і так вже за межею бідності.

         Позиція  Профспілки працівників АПК України щодо земельної, медичної, пенсійної реформ та наші пропозиції були схвально сприйняті представниками проекту та будуть  враховані у плані дій USAID.

         Будемо сподіватися на співпрацю!