background
На головну сторінку - Новини - Новини партнерів

Мінагрополітики розробляє інвестиційну платформу для українського агробізнесу

 

Мінагрополітики розробляє інвестиційну платформу для українського агробізнесу

 

Збільшення обсягів аграрного експорту та його диверсифікація за рахунок переробленої продукції з високою доданою вартістю не можливе без залучення як внутрішніх, так і іноземних інвестицій у сектор. Мінагрополітики почало системну роботу щодо просування українського аграрного експорту та одночасного залучення інвестицій в агросектор.

 


«Одним з ключових інструментів розвитку малих та середніх агровиробників в Україні є створення повноцінних виробничо-збутових ланцюгів (value chain model) для ефективного партнерства всіх ключових гравців галузі. Йдеться про ефективну комунікацію між виробниками, переробниками та споживачами, представниками інвестиційних інституцій, банківських установ, кредитних спілок тощо», ? підкреслила заступник міністра агрополітики з питань європейської інтеграції Ольга Трофімцева.Про це повідомляє прес-служба міністерства.

За її словами, вже розпочато роботу щодо створення відкритої платформи для прямої комунікації всіх ключових гравців українського агробізнесу та учасників фінансового ринку. Створенням такого майданчику займаються команда Мінагрополітики разом з Офісом підтримки реформ, представниками проектів USAID, Незалежної Асоціації Банків України та іншими експертами інвестиційного та фінансового ринку.

Така робоча платформа дозволить представникам українського бізнесу та експортерам аграрної продукції отримати безкоштовний професійний супровід фінансових інституцій та грантових фондів щодо існуючих інвестиційних проектів.

Окрім того, такий майданчик буде використаний для освітньої діяльності щодо технологічних та бізнес-процесів в АПК України, а також щодо професійної підготовки інвестиційних та бізнес-проектів.

З метою створення цієї відкритої платформи розробляється електронний ресурс, який буде розміщено на сайті Мінагрополітики, Державної інвестиційної агенції, Незалежної асоціації банків України та інвестиційних сайтах-партнерах.

Паралельно ведеться робота щодо створення друкованого варіанту інвестиційного портфоліо аграрного сектору для інвесторів, в першу чергу, іноземних. Серед інших кроків проекту заплановане проведення навчально-інформаційних заходів для підвищення рівня обізнаності та доступу до фінансування учасників ринку.

Охочі прийняти участь у проекті мають заповнити та надіслати форми інвестиційного запиту.