background
На головну сторінку - Новини - Новини партнерів

IUF занепокоєна ситуацією на ІП «Кока-Кола Беверіджиз Україна Лімітед»

Шановні колеги!

 Вкотре звертаюсь до вас за солідарною підтримкою. Цього разу її потребує первинна профспілкова організація ІП «Кока-Кола Беверіджиз Україна Лімітед», яка діє на однойменному підприємстві в Броварському районі Київської області, адміністрація якого ухиляється від початку переговорів щодо укладення колективного договору.    

Первинною профспілковою організацією ІП «Кока-Кола Беверіджиз Україна Лімітед», яка є членською організацією Міжнародної спілки працівників харчової та тютюнової промисловості, сільського господарства, готельного та ресторанного обслуговування, громадського харчування та суміжних галузей (IUF ), 22 червня 2017 року було ініційовано початок переговорів щодо укладення нового колективного договору. Про початок переговорів компанія була повідомлена письмово. Перший раунд переговорів планувалося провести 3 липня 2017 року, проте з невідомих причин він не відбувся.

4 липня 2017 року профспілкова організація повторно направила запит про початок переговорів щодо укладення колективного договору. Профспілкова сторона пропонувала сісти за стіл переговорів 13 липня 2017 року 10 годині ранку. Однак початок переговорів в черговий раз було зірвано стороною роботодавців.

IUF стурбована ситуацією, що склалася на підприємстві та розцінює ці дії з боку ІП «Кока-Кола Беверіджиз Україна Лімітед», як систематичне ухилення від початку переговорів, що є грубим порушенням норм міжнародного та національного законодавства.

Право на колективні переговори - це фундаментальне право працівників, яке закріплено основними конвенціями Міжнародної організації праці №87 і 98, Законами України «Про соціальний діалог», «Про колективні договори і угоди».

Закликаю вас підтримати первинну профспілкову організацію ІП «Кока-Кола Беверіджиз Україна Лімітед» та направити в період з 7 по 8 серпня 2017 року на адресу компанії - ccbu@cchellenic.com liza.shybanova@cchellenic.com  та копії на адресу ruds47066@gmail.com (Сергій Рудницький, голова ППО «Кока-Кола») та dmytro.stepanyuk@iuf.org (Дмитро Степанюк, координатор, IUF ) лист з вимогою дотримання прав працівників на колективні переговори (файл -/Письмо солидарности_Кока-Кола_ukr1.doc).

 З повагою,

Дмитро Степанюк, координатор, IUF