background
На головну сторінку - Новини - Новини партнерів

Солідарної підтримки потребують наші колеги в Білорусі та Казахстані.

         Зокрема, 2 серпня 2017 року білоруська влада затримали для допиту Геннадія Фединiча, голову Білоруської профспілки працівників радіоелектронної промисловості (РЕП) і члена Виконавчого комітету Глобального союзу IndustriALL, Ігоря Комлика, головного бухгалтера профспілки РЕП і голову Мінської міської організації РЕП.

Обидва лідери зараз знаходяться під слідством за ймовірне ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, що загрожує позбавленням волі від 3 до 7 років. Ігор Комлик знаходиться у в'язниці з 2 серпня. Звинувачення в ухилянні від сплати податків стосуються солідарної допомоги, отриманої профспілкою в 2011 році, і не можуть розглядатися як особисті доходи. Ці звинувачення - безпідставні та спрямовані на підрив профспілки в помсту за активну громадянську позицію профспілкових лідерів і роботу профспілки щодо захисту соціальних та економічних інтересів трудящих Білорусі.

Підтримайте кампанію і виступіть з вимогою негайного звільнення Ігоря Комлика та припинення кримінального переслідування щодо нього та Геннадія Фединіча за посиланням https://www.labourstartcampaigns.net/show_campaign.cgi?c=3519

 В кінці липня 2017 року казахстанський суд виніс обвинувальний вирок голові Конфедерації незалежних профспілок Республіки Казахстан (КНПРК) Ларисі Харьковій. Її засудили до чотирьох років обмеження свободи пересування та 5-річного позбавлення права займати керівні посади в профспілках.

Раніше до реальних тюремних термінів були засуджені заступник голови КНПРК Нурбек Кушакбаев і лідер профспілки працівників казахстанського підприємства Oil Construction Company Амін Єлеусінов.

Приєднайтесь до кампанії та направте лист владі Казахстану з вимогою зупинити репресії проти профспілок за посиланням https://www.labourstartcampaigns.net/show_campaign.cgi?c=3524

Ваша підтримка є вкрай важливою для відновлення права на об’єднання не тільки в Білорусі та Казахстані, але й в усіх країнах Східної Європи та Центральної Азії.

 

З повагою,

Дмитро Степанюк, координатор IUF