background
На головну сторінку - Новини - Новини партнерів

На ІП «Кока-Кола Беверіджиз Україна Лімітед» СТАРТУЄ СОЦІАЛЬНИЙ ДІАЛОГ?!

23 серпня Відділення НСПП в м.Києві та Київській області вдруге скликало спільну нараду щодо ситуації з дотримання національного і міжнародного трудового законодавства на ІП «Кока-Кола Беверіджиз Україна Лімітед»(на першу нараду представники Компанії не з’явилися).

У нараді взяли участь представники Київської обласної держадміністрації, Держпраці, Національний координатор МОП в Україні, керівництво Відділення НСПП, Голова Профспілки працівників АПК та його заступники, юрист Компанії та юристи Профспілки.

Первинну профспілкову організацію ІП «Кока-Кола Беверіджиз Україна Лімітед» представляв її Голова Сергій Рудницький.

Вислухавши аргументи сторін,Національний координатор МОП Сергій Савчук дипломатично і водночас твердо акцентував увагу учасників наради на необхідності суворого дотримання конвенцій Міжнародної організації праці та проінформував про контрольні механізми МОП, які можуть бути використані при порушенні міжнародних норм праці.

Тривалу і емоційну дискусію керівник відділення НСПП Даніїл Коцупал вдало ввів в конструктивне русло, що дало можливість перейти від конфронтації до перших домовленостей. Вже на ближчі дні заплановано проведення консультативної зустрічі керівництва Компанії з керівництвом Профспілки, на якій і має бути розглянуто пакет актуальних профспілкових питань щодо оплати, режиму і безпеки праці на цьому підприємстві, а також визначено конкретну дорожню карту проведення колективних переговорів щодо укладення нового колдоговору. Перша така зустріч за домовленістю сторін має відбутися в стінах Відділення НСПП в м.Києві та Київській області.