background
На головну сторінку - Новини - Новини партнерів

Чи матимуть українці в ближчі три роки гідну зарплату?

Зарплатні проблеми та можливості їх вирішення у ближчі три роки покладені в основу переговорів з укладення між профспілками, урядом та роботодавцями нової Генеральної угоди на 2018-2020 роки.

Профспілка працівників делегувала до складу профспілкових переговорників Сергія КОНДРЮКА – заступника Голови Профспілки.

За рішенням профспілкової сторони С.Кондрюк обраний керівником робочої групи з підготовки та ведення переговорів з  проекту розділу «ОПЛАТА ПРАЦІ»

«Понад три місяці робоча група працювала над профспілковим варіантом розділу «оплата праці». Ми узагальнили думки лідерів профспілок та профактиву, дослухались до думок науковців та правозахисників, проаналізували як попередній досвід договірного регулювання так і змоделювали перспективи впливу оплати праці на соціально-економічні процеси в країні. Результатом цієї роботи було системне бачення розв’язання більшості зарплатних проблем і визначення конкретних кроків для подолання трагічних наслідків політики «дешевої рАбсили. Серцевиною нашого варіанту проекту є забезпечення РЕНТАБЕЛЬНОСТІ ПРАЦІ» - розповів Сергій Кондрюк.

Профспілковий варіант розділу «Оплата праці» нової Генугоди передбачає численні новації, зокрема щодо забезпечення мотивації до кваліфікованої праці, недопущення дискримінації в оплаті праці, подолання проблеми невчасної виплати зарплати.

Новини про перебіг переговорів із укладення нової Генеральної угоди будемо регулярно висвітлювати на нашому сайті

Запрошуємо всіх спілчан та профактив активно долучатись до формування сучасних та результативних Генеральної та галузевих угод!

Чекаємо на Ваші пропозиції, які просимо надсилати на apk555smk@gmail.com