background
На головну сторінку - Новини - Новини партнерів

Робота над «Білою книгою» рекомендацій щодо забезпечення безпеки і гігієни праці в Україні.

         Дуже цікава і вкрай необхідна  сьогодні дискусія з процесу узгодження  національного законодавства України з рядом вибраних директив Європейського Союзу (ЄС) із питань безпеки та гігієни праці (БГП) і трудових відносин відбулася 24 травня ц.р.  в рамках проекту ЄС – МОП «Зміцнення адміністрації праці з метою покращення умов  праці і подолання незадекларованої  праці».

Проект має на меті затвердити Національний профіль України з безпеки та гігієни праці, який би відповідав сучасним європейським стандартам.

Тристоронній семінар: «Валідація Національного профілю з безпеки та гігієни праці. Результати аналізу відповідності національного законодавства ряду директив ЄС  БГП та трудових відносин» учасниками якого були представники Європейського Союзу Хуана Мера-Кабелло та координатор проекту Антоніу Сантош, Міжнародної організації праці - Національний координатор в Україні - Сергій Савчук, Міністерства соціальної політики України  – перший заступник Міністра Ольга Крентовська, голова Державної служби України з питань праці Роман Чернега, представники профспілок, громадських обєднань, експерти, пройшов конструктивно і затвердив Національний профіль України з безпеки і гігієни праці та Таблиці відповідності національного законодавства вибраним директивам ЄС із питань БГП і трудових відносин.

Слід відзначити консолідовану позицію профспілок у відстоюванні прав інтересів найманих працівників у питаннях безпеки та гігієни, їх законодавчого врегулювання відповідно до сучасних стандартів, яку конструктивно і рішуче відстоювала зав. відділом з охорони праці ФПУ, технічний інспектор  праці Тетяна Горюн.

У роботі семінару взяла  участь заступник Голови Профспілки Світлана Самосуд.

Робочі матеріали  тристороннього семінару можна знайти за посиланням: www.ilo.org/UkraineEUProjekt.