background
На головну сторінку - Новини - Новини партнерів

Навчання молоді АПК в профспілковій школі

  З 6 по 10 серпня в сонячній Одесі відбулась непересічна подія - Четверта літня молодіжна профспілкова школа 2018, організована ГО «Трудові ініціативи» та Центром Солідарності.

Школа зібрала понад 50 молодих профспілкових лідерів, політичних та громадських активістів з усієї України. Молодіжну раду Профспілки працівників АПК України представляли Володимир Ворох, Тетяна Кулішова, Єлизавета Бончужна та Сергій Рудницький. Слід відмітити, що це була одна з найчисельніших делегацій, яка презентувала галузь.

Родзинкою даної школи було те, що організатори запросили дітей профлідерів. Батьки були вражені, що діткам у формі гри розказали всі поняття про права, рівність, солідарність, а головне малеча була в надійних руках.

Протягом тренінгових днів учасники прослухали більш ніж десять лекцій на різні теми, обговорювали актуальні питання діяльності первинних профспілкових організації та профспілкового сектору загалом. Підіймалися також проблемні теми соціальної справедливості та мотивації молодих людей до участі у громадському житті, питання гендерної рівності та інші.

За час навчання учасники заходу розглянули законодавче підґрунтя проведення мирних акцій та страйків, а також на практиці в режимі реального часу профспілковці організували та провели мирну ходу по Одесі з банерами та плакатами і пропагандували профспілку як інституцію.

Сергій Рудницький у виступі поділився перед учасниками школи своєю історією успіху та набутим досвідом, а також проінформував присутніх про сьогоднішню ситуацію на ІП «Кока-Кола Беверіджиз Україна Лімітед». Учасники школи емоційно обговорювали дії керівництва підприємства та висловлювали всьому трудовому колективу побажання успіху у боротьбі за трудові права.

Отже, продзвенів для профспілкової молоді АПК останній дзвоник в елітній молодіжній профспілковій школі, всі отримали сертифікати і тепер неодмінно прийшов час рішуче діяти в дорослому профспілковому житті.