background
На головну сторінку - Новини - Новини партнерів

Держпродспоживслужба та громадскість обговорили зміни у вітчизняному санепідзаконодавстві

   24 липня 2019 року за участі Голови Держпродспоживслужби Володимира Лапи відбувся  семінар - нарада на тему «Актуальні питання реалізації політики у сфері санітарного та епідемічного благополуччя населення».

Участь у нараді взяли фахівці територіальних органів Держпродспоживслужби, науковці, громадськість та інші зацікавлені особи.

Володимир Лапа наголосив, що у зв’язку із нещодавно внесеними змінами до постанови Кабінету Міністрів України від 2 вересня 2015 р. № 667 «Про затвердження Положення про Державну службу України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів» щодо підписання документів з напрямку державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства, оновлено повноваження фахівців Держпродспоживслужби, які врегульовані положенням про територіальні органи Держпродспоживслужби.

Водночас Володимир Лапа відзначив, що уніфіковані форми актів у сфері  санітарного та епідемічного благополуччя населення знаходиться на фінальному етапі завершення, що відкриває можливості для більш ефективного контролю в даній сфері.

Голова Держпродспоживслужби зауважив, що в даний час існують певні питання щодо санітарних норм і правил в контексті затвердження регуляторних процедур, створення умов для суб’єктів господарської діяльності. За його словами, потребує посилення  взаємодія фахівців Служби із науковою та експертною спільнотою для напрацювання санітарних норм і правил на заміну скасованим.

У ході наради учасники розглянули питання підвищення кваліфікації фахівців територіальних органів Служби і технічного забезпечення лабораторій, висловили сподівання про можливість затвердження нової редакції закону про санепідблагополуччя на новому скликанні Верховної Ради України.

Прес-служба Держпродспоживслужби