background
На головну сторінку - Новини - Новини партнерів

Продажу землі – категоричне «Ні»!

Заявили сьогодні фермери на засіданні Ради Асоціації фермерів і приватних землевласників, яка відбулася у м. Києві.

Учасники зібрання прийняли одностайне рішення про необхідність діалогу влади та людей, які працюють на землі: з фермерами, приватними землевласники, малим та середнім бізнесом, а вже потім із представниками несільськогосподарського чи неукраїнського капіталу.

Тоді це буде сигналом того, що земля розглядається владою як засіб виробництва та зростання добробуту більшості народу, а не як засіб диверсифікації капіталів для вузького прошарку українських  рантьє, чи економічного впливу інших країн на Україну.

            Земля не може бути товаром! Це той основний,  вже  чи не єдиний ресурс, який залишився і належить українському народові.

            Прийнято рішення про активізацію дій на місцях  щодо  напрацювання єдиної позиції та  всіма законними способами довести її до Президента України  та Голови Верховної Ради України.

            В разі відсутності такого діалогу, фермери залишають за собою право на страйкові дії.

            У засіданні Ради взяли участь керівники різних громадських організацій аграрного сектору, Голова Аграрного Союзу Геннадій Новікові та Голова Профспілки  працівників АПК України Світлана Самосуд.