background
На головну сторінку - Новини - Новини партнерів

Аграрії закликали Президента та Голову ВРУ не підписувати земельний закон

 

Громадська спілка «Аграрний союз України» від імені сільгоспвиробників звернулася до Президента України Володимира Зеленського та Голови Верховної Ради Дмитра Разумкова з вимогою утриматися від підписання закону, який запускає земельний ринок. Відповідний лист сьогодні підписав голова ГС «АСУ» Геннадій Новіков.

Прикріплені файли та додаткові матеріали

 ПУБЛІЧНЕ ЗВЕРНЕННЯ Громадської спілки "Аграрний союз України" щодо відкриття ринку землі

«Влада змушувала суспільство погодитися з думкою про те, що це було вкрай необхідно з точки зору виконання Меморандуму з Міжнародним валютним фондом і отримання міжнародної фінансової підтримки в такий скрутний для українського суспільства час. Однак на жодному з офіційних ресурсів держави текст такого меморандуму віднайти неможливо», - йдеться у листі.

Аграрії також звертають увагу на спосіб, у який був прийнятий закон про відкриття ринку землі. Адже за документ голосували вночі, під час карантину. Через це були обмежені в можливості висловлювати свою позицію не лише громадські активісти, а й народні обранці, багато з яких не було у залі.

«Все сказане вище дозволяє нам стверджувати, що влада намагалася ввести в оману українське суспільство, вдалася до недоброчесної практики державного управління. Ми вимагаємо від Голови Верховної Ради України, Президента України не ставити підпис під документом, який прийнятий при таких ганебних обставинах», - наголосили у листі представники Аграрного союзу України.

Вони також висловили сумніви у доцільності запуску обігу земель сільськогосподарського призначення з липня наступного року. 

«Ми не впевнені у тому, що в цей проміжок часу земельне законодавство не буде надалі змінюватися кулуарним чином, що органи виконавчої влади будуть здатні забезпечити належне відкриття ринку землі. Тож ми звертаємося до міжнародної спільноти з проханням надати належну оцінку діям української влади, тримати руку на пульсі процесів навколо продажу землі, які ведуть до поглиблення економічної кризи», - підкреслили аграрії.