background
На головну сторінку - Новини - Новини партнерів

ОБМЕЖЕНО НА ПЕРІОД КАРАНТИНУ ЗАРОБІТНІ ПЛАТИ ТА ВИНАГОРОДИ КЕРІВНИКІВ

 

Уряд обмежив на період карантину заробітні плати та винагороди керівників, членів виконавчих органів та винагороди членів наглядових рад суб’єктів господарювання державного сектору економіки.

 

Таким чином, враховано пропозиції профспілок щодо обмеження в умовах карантину зарплат та винагород топ-менеджмента та посадових осіб. 

Відповідна постанова Кабінету Міністрів України була прийнята 29.04.20202 за № 334.

Питання встановлення на законодавчому рівні чітких правил нарахування заробітних плат та обмеження їх максимального розміру з метою унеможливлення будь-яких переваг для топ-менеджемента та забезпечення гарантованого Конституцією України достатнього рівня життя для всіх членів суспільства неодноразово порушувалося профспілками перед соціальними партнерами та владою.

Особливого значення воно набуло в умовах запровадження обмежуючих карантинних заходів, призупинення та скорочення роботи багатьох підприємств та зниження рівня доходів громадян. З метою вивільнення бюджетних коштів задля реалізації першочергових заходів, спрямованих на запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID – 19 та підтримку малозабезпечених верств населення, Федерація профспілок України у зверненні до Комітетів ВРУ з питань бюджету, соціальної політики та захисту прав ветеранів, економічного розвитку (лист від 01.04.2020  № 05/01-15/285) запропонувала, зокрема, запровадити обмеження надвисоких заробітних плат народних депутатів України, членів Кабінету Міністрів України, керівників та заступників керівників державних органів, керівників та членів наглядових рад державних підприємств, холдингових компаній,  акціонерних та господарських товариств.

Зазначена профспілкова пропозиція була підтримана владою в Законі України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» № 553-IX від 13.04.2020.

 

Детальніше:

 

http://fpsu.org.ua/materialy/18086-obmezheno-na-period-karantinu-zarobitni-plati-ta-vinagorodi-kerivnikiv.html