background
На головну сторінку - Новини - Новини партнерів

Аграрії звернулися до уряду з вимогою врятувати сільськогосподарську галузь

 

Голова Громадської спілки “Аграрний союз України” Геннадій Новіков з офіційним листом звернувся до Прем'єр-міністра Дениса Шмигаля та Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігоря Петрашко з вимогою негайно почати вирішення катастрофічної ситуації, яка склалася в сільськогосподарській галузі на сході та півдні України.

Прикріплені файли та додаткові матеріали

 Звернення ГС "АСУ" щодо надання допомоги аграріям Донеччини

“Нас, як товаровиробників, які забезпечують продовольчу безпеку держави та основні валютні надходження до державного бюджету, не задовольняє відсутність у держави відповідей на виклики, перед якими постали аграрії. Не запропоновано жодних варіантів виходів з цієї ситуації для сільгоспвиробників з найбільш постраждалих регіонів – Донеччини, Луганщини, Харківської області та Бессарабії. Через посухи, заморозки, буревії втрати сільгоспвиробників, за розрахунками експертів, можуть скласти біля 130 млрд грн”, - зазначано у листі.

Сільгоспвиробники не розуміють, чому Мінекономрозвитку постійно відхиляє пропозиції кожного тижня звітувати про використані кошти, які виділені на державну підтримку аграрного сектору. Адже саме агросектор вже не один рік є ключовим у формуванні ВВП країни.

“Уже вчора треба було вводити систему страхування з державною підтримкою найбільш вразливих господарств, виділити із фонду Кабміну кошти, які були обіцяні урядом постраждалим, на рівні 5 тисяч гривень за гектар, відбудувати за новими принципами систему кредитування аграрного сектору, адже наявні інструменти не працюють у сільському господарстві”, - підкреслили у Аграрному союзі України.

Аграрії висунули низку вимог, які негайно має виконати уряд, щоб врятувати ситуацію у сільськогосподарському секторі: