background
На головну сторінку - Новини - Новини партнерів

Аграрії закликають Конституційний суд визнати запуск земельного ринку поза основним законом

 

З відповідним зверненням до суддів Конституційного суду України звернулися представники провідних об'єднань сільськогосподарських виробників, аграрних асоціацій, профспілок, громадських організацій. 

Аграрії підкреслили, що відкриття вільного земельного ринку є кроком, який виходить далеко за межі сьогодення та визначатиме подальшу долю майбутніх поколінь на десятиліття вперед. 

"Україні потрібна виважена земельна реформа, яка спроможна забезпечити добробут кожного громадянина нашої держави, сприятиме економічному розвитку, всебічному піднесенню нашої країни на міжнародній арені та відповідатиме національним інтересам.  Ми стурбовані тим, що закон про обіг земель, який прийнято Верховною Радою України 31 березня 2020 року, не відповідає за своїм змістом і характером національним інтересам та потребам України як незалежної і суверенної держави", - йдеться у зверненні. 

Аграрії переконані, що доля української землі та держави не може вирішуватися через кулуарні домовленості окремих політичних сил. Земельна реформа має проводитися винятково на конституційних засадах і в конституційний спосіб адже земля,  відповідно до Конституції, є власністю всього українського народу.

"Судді Конституційного Суду - ви Хранителі Конституції України! Закликаємо вас, будьте твердими й непохитними, не схибте, не дайте розграбували Україну! Не беріть участі у найбільшій афері тисячоліття", - наголосили українські сільгоспвиробники.

Представники аграріїв зібралися біля будинку Конституційного Суду України, щоб донести свою позицію представникам суддям.