background
На головну сторінку - Новини - Новини партнерів

«СТОП ТАРИФНИЙ ГЕНОЦИД! - ВСЕУКРАЇНСЬКА АКЦІЯ ПРОТЕСТУ»

 

  Шановні колеги!

27 листопада  2020 року на засіданні Президії ФПУ була прийнята постанова «Про протидію ФПУ черговому наступу влади на права працівників та профспілок» і відповідно сформовані вимоги, які були оприлюднені 2 грудня 2020 р на мітингу під час акції протесту та пікетування Верховної Ради України. А також оголошені в парламенті нардепами - представниками ФПУ під час розгляду низки антисоціальних законопроектів, ініційованих Урядом і окремими народними депутатами, що продовжують політику наступу на права працівників і профспілок. Досі ФПУ не отримала відповіді на висунуті вимоги.

У новому році черговим антисоціальним кроком влади стало підвищення цін і тарифів на комунальні послуги, які не відповідають платоспроможності громадян. Такі дії розцінюються ФПУ як провокативні та такі, що потребують відповідальності перед суспільством. Вони привели до збурення в суспільстві. По всій країні проходять масові акції протесту з вимогою зниження тарифного навантаження на домогосподарства.

Люди самі організуються в соціальних мережах і беруть участь в вуличних протестах. Зокрема у соціальній мережі «Telegram», створена група «СТОП ТАРИФНИЙ ГЕНОЦИД! - ВСЕУКРАЇНСЬКА АКЦІЯ ПРОТЕСТУ», яка 15 січня з 10:00 по 11:00 проводить всеукраїнську акцію протесту проти підвищення тарифів на газ, його транспортування та електроенергію. 

        Акція протесту відбудеться у містах, селищах та громадах  з метою примусити керівництво країни зупинити тарифний геноцид українців.

       Зазначена акція не є партійною. Профспілки могли б долучитися до цієї акції з своїми вимогами, зв’язавшись з організаторами створеної групи в телеграмі - https://t.me/stop_taryf.

Президія  ФПУ 14 січня ц.р. сформувала позицію і визначила свої першочергові дії щодо необґрунтованого зростання цін і тарифів в умовах падіння доходів населення. Вона закликала консолідуватися профспілкові організації з іншими громадським об’єднаннями і організаціями та діяти на захист прав громадян. І у термін до 1 лютого ц.р. визначити  алгоритм подальших протестних дій профспілок.  

 

Прес-центр ФПУ