background
На головну сторінку - Новини - Новини партнерів

Шмигаль зробив заяву для українців про тарифи на опалення та гарячу воду

 

 Тарифи на опалення та гарячу воду більше не контролюються урядом України, тому місцева влада не повинна "перегинати" з ними.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

"Взимку цього року уряд підписав Меморандум з мерами міст, де обіцяв вирішити всі ці питання. Свою обіцянку ми виконуємо. Реалізація закону - це крок до оздоровлення фінансового стану теплокомуненерго та їх модернізації. Десятки мільярдів будуть компенсовані. Місцевій владі це дозволить збалансовано вирішити питання з тарифами на тепло і гарячу воду у своїх громадах. Уряд більше не встановлює відповідні тарифи, а тому дає місцевим керівникам необхідний інструмент, щоб такі тарифи були справедливими для людей", - повідомив глава уряду.

Шмигаль нагадав, що за допомогою цього Закону українські підприємства зі сфери теплоенергетики зможуть належним чином підготуватися до майбутнього опалювального сезону.

Що буде з боржниками Теплокомуненерго

Глава уряду привітав підписання Президентом України Закону №1639, який передбачає здійснення реструктуризації боргів теплокомуненерго за спожитий природний газ.

Для того, щоб процес реструктуризації запрацював якнайшвидше, Уряд схвалив Положення про територіальні комісії, які займатимуться аналізом і верифікацією обсягу боргів.

"Подивимося по кожному підприємству і кожному регіону, скільки там витрат на виробництво, скільки боргів, наскільки дійсно обгрунтовані ці борги. Відповідальність за достовірність даних лежить на керівниках підприємств. Уважно все буде перевірено, і далі вже почнеться процес реструктуризації",- резюмував прем'єр-міністр.

Як ми писали раніше, стало відомо, з якими проблемами зіткнуться місцева влада в опалювальному сезоні.