background
На головну сторінку - Новини - Новини партнерів

В Мінагрополітики обговорили порядок державної підтримки сільськогосподарським товаровиробникам, що використовують меліоровані землі

 

Меліорація та зрошення

12 листопада за участю першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Висоцького, представників обласних державних адміністрацій, профільних асоціацій та сільгосптоваровиробників відбувся вебінар щодо обговорення практичної реалізації державної підтримки аграрної галузі у напрямку меліорація.

Під час вебінару обговорено основні положення Постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2021 р. № 1070 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання державної підтримки сільськогосподарським товаровиробникам, які використовують меліоровані землі».

Також були розглянуті та обговорені питання щодо підтримки техніки та обладнання для зрошувального землеробства вітчизняного виробництва, дозвільних процедур на початок робіт та введення в експлуатацію внутрішньогосподарських зрошувальних систем, необхідних документів для отримання бюджетної дотації та форму подачі заявок тощо.

Крім того, учасникам вебінару було представлено презентацію «Державна підтримка сільськогосподарським товаровиробникам, які використовують меліоровані землі», у тому числі покрокову схему для отримання бюджетної дотації.

Наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України від 02.11.2021 № 330 «Про затвердження форм для надання державної підтримки сільськогосподарським товаровиробникам, які використовують меліоровані землі» зареєстровано в Міністерстві юстиції 09 листопада 2021 р. за N 1469/37091 та набрав чинності 12 листопада 2021 року з дня його опублікування в Офіційному віснику України від 12.11.2021 N 86.