background
На головну сторінку - Новини - Новини партнерів

Головам профкомів первинних профспілкових організацій

 Шановні колеги!

 

Звуження соціальних гарантій, захист соціально-трудових прав працівників за відсутності реального підвищення життєвого рівня спілчан, неефективне впровадження економічних реформ, відсторонення органів державної влади від контрольних функцій за дотриманням соціальних стандартів вимагає від профспілкових працівників та активістів володіння оперативною і достовірною інформацією для формування власної позиції. Сьогодні все більшого охоплення набувають електронні ЗМІ, проте найнадійнішим, простим і доступним джерелом інформації для населення залишається друковане слово.

Центральне профспілкове видання – газета «Профспілкові вісті» перебуває на передовому рубежі захисту трудової людини, правдиво висвітлює соціально-економічну ситуацію в країні, послідовно захищає права та інтереси працівників, об’єктивно і своєчасно подає інформацію про діяльність всеукраїнських профспілок, профоб’єднань та профорганізацій усіх рівнів, а також веде безкомпромісну боротьбу на своїх шпальтах за збереження профспілкової власності, проти паплюження іміджу профспілок.

У складних фінансово-економічних умовах колектив редакції підтримує високі журналістські стандарти, постійно працює над пошуком нових підходів у висвітленні профспілкової діяльності. Враховуючи процеси децентралізації, які відбуваються в державі основні акценти газета «Профспілкові вісті» робить на інформаціях з місць, від первинних профспілкових організацій і звичайних дописувачів.

Колеги, з вдячністю можу сказати, що ви завжди підтримували, і я переконаний, і зараз не будете стояти осторонь долі нашої з вами газети, яка мобілізує всі свої внутрішні ресурси, щоб донести до широкої читацької аудиторії та наших соціальних партнерів, все те, що хвилює сьогодні первинку і простого працівника.

Наша газета повинна бути доступна кожному, представлена у всіх органах державної влади, у вищих учбових закладах серед молоді і студентів та інституцій громадського суспільства.

Вважаю, що нам слід більше уваги приділяти передплаті при укладанні колективних договорів із роботодавцями, де передбачити окремим пунктом річну передплату на газету «Профспілкові вісті» та «Бібліотечку голови профспілкового комітету» із розрахунку один примірник газети на 25 членів трудового колективу. Організувати передплату газети «Профспілкові вісті» з розрахунку не менше ніж один примірник на одну організацію профспілки.
Шановні колеги! звертаюсь до Вас із особистим проханням провести роз’яснювальну роботу у своїх трудових колективах, з керівництвом підприємств і організацій щодо важливості передплати на 2022 рік газети «Профспілкові вісті» та «Бібліотечки голови профспілкового комітету» під час передплатної кампанії до 20 грудня ц.р..

Повірте, ми проведемо важливу для людей роботу. Ваша підтримка – наша спільна перемога!

З повагою

  Голова ФПУ Григорій ОСОВИЙ