background
На головну сторінку - Новини - Новини партнерів

СОЛІДАРНІСТЬ ІЗ УКРАЇНОЮ

 

МКП та ЄКП разом зі своїми бельгійськими членськими організаціями 15 березня 2022 року провели мітинг біля штаб-квартири Європейського Союзу у м Брюсселі на знак солідарності з Україною, на знак протесту проти вторгнення та руйнування, вчиненого військовими *утіна, та на підтримку прийому всіх біженців.

 

«Сьогодні ми і профспілки багатьох інших країн світу продемонстрували нашу солідарність з народом України та наше чітке послання про те, що всі біженці вітаються, звідки б вони не прибули», - сказала Генеральний секретар МКП Шаран Барроу.

«Ми знову заявляємо про наше повне засудження війни Путіна та його машини вбивства, спрямованої проти мирних жителів та несучої руйнації у значні частини країни.

Ми дякуємо всім тим членам профспілок та іншим людям, які демонструють свою солідарність публічно та шляхом пожертвувань на гуманітарні заклики на підтримку людей в Україні та тих, хто був змушений покинути свою батьківщину.

Профспілки в Україні та в сусідніх країнах проводять неймовірну гуманітарну роботу, і ми вітаємо всіх, хто в ній бере участь. Ми також підтримуємо тих, хто всередині Росії виявив мужність, щоб протистояти війні, наражаючи себе на великий ризик», - додала Шаран Барроу.

 

Генеральний секретар ЄКП Лука Вісентіні також виступив на демонстрації: «Профспілки всього світу виступають за мир та демократію. Ми хочемо, щоб цю жахливу війну було негайно зупинено.

Недостатньо бачити, як кілька лідерів піднімають трубку, щоб зателефонувати Путіну. Це важливо, але ми хочемо сильніших, більш амбітних дипломатичних дій, щоб вимагати припинення вогню та розпочати реальні переговори про мир.

Європейський Союз зробив замало. Вони повинні встати і зробити так, щоб їхній голос був почутий. Вони не можуть просто обговорювати європейську оборонну стратегію. Ми хочемо бачити європейську стратегію миру. Ми хочемо, щоб лідери взяли на себе ініціативу, сіли за стіл переговорів із Путіним та зупинили війну».

На мітингу виступили лідери трьох бельгійських членських організацій МКП та ЄКП, а також представники Європейської федерації транспортників, Європейського економічного та соціального комітету та спікер із групи громадянського суспільства "Просування України".

На мітингу також прозвучали аудіозвернення українських членських організацій МКП – ФПУ та КВПУ. (Джерело: https://www.ituc-csi.org/solidarity-with-ukraine?lang=en).

 

Перейдіть на ці сайти, щоб зробити внесок у громадський заклик МКП зі збору коштів для гуманітарної підтримки українців.

 

 Пресцентр Федерації профспілок України

 

https://www.fpsu.org.ua/materialy/21883-solidarnist-iz-ukrajinoyu.html