background
На головну сторінку - Новини - Новини партнерів

Гуманітарний штаб ФПУ діє

 

24 березня 2022 року відбулось засідання Штабу ФПУ з гуманітарної допомоги членам профспілок, профспілковим організаціям та біженцям, які постраждали внаслідок воєнної агресії росії.

 

 Засідання проводилося в режимі відеоконференції. Головував Осовий Г.В. Штаб розглянув питання про інвентаризацію ліків, отриманих в рамках гуманітарної допомоги від Об’єднання профспілок Австрії і прийняв рішення передати отримані ліки до м.Київ з подальшим їх направленням лікарням, яким вони вкрай необхідні, в першу чергу в Сумську область, де є гострий дефіцит лікарських препаратів. Взяв до відома критерії надання фінансової, гуманітарної допомоги суб’єктам господарювання, створеним за участі ФПУ, її членських організацій.

На Штабі були розглянуто питання про заявки щодо надання фінансової та речової гуманітарної допомоги ПрАТ «Укрпрофтур», ПрАТ «Укрпрофоздоровниця», Федерації профспілок Сумської області, Львівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки та ТОВ «Орлівщина». Прийнято рішення надіслати міжнародним організаціям заявку, сформовану за пропозиціями суб’єктів господарювання, засновниками яких є ФПУ та її членські організації з урахуванням їх першочергових потреб щодо надання допомоги для облаштування додаткових місць і створення відповідних умов для життєзабезпечення переселенців.

Взято до відома інформацію щодо розгортання співпраці з американськими профспілками. Зазначено про необхідність продовжити переговори з представниками американських профспілок і організаціями гуманітарної допомоги та запропонувати їм сформувати гуманітарний вантаж, виходячи з першочергових потреб профспілкових закладів, які приймають вимушених переселенців, у коштах, обладнанні, продовольчих товарах, засобах санітарії, гігієни, дитячого харчування.

Штабом прийнято рішення про розподіл гуманітарної допомоги від польських та іспанських профспілок між об’єктами ПрАТ «Укрпрофтур», які приймають переселенців, профспілковим гуртожитком Федерації профспілок Волинської області, гуртожитком навчального центру «Побужжя» Федерації профспілок Хмельницької області та санаторієм «Горинь» Федерації профспілок Рівненської області пропорційно кількості пільгових категорій внутрішньо переміщених, санаторію «Моршин» ПрАТ «Укрпрофоздоровниця» Львівська область.

Визначено конкретні кроки щодо надання гуманітарної допомоги Академії праці, соціальних відносин і туризму Федерації профспілок України.

 

Прес-центр Федерації профспілок України

 

Джерело:

https://www.fpsu.org.ua/materialy/21969-gumanitarnij-shtab-fpu-die.html