background
На головну сторінку - Новини - Новини партнерів

Допомога внутрішньо переселеним громадянам

 

З початку березня 2022 року Полтавський державний аграрний університет почав приймати внутрішньо переселених громадян із Харківської, Сумської, Донецької та інших областей України. На жаль, своїх ресурсів для розселення всіх, хто потребував допомоги, гостро не вистачало. Тому профком університету спільно з Полтавською обласною організацією профспілки працівників АПК України звернулися за допомогою до Міжнародної профспілки працівників харчової та тютюнової промисловості, сільського господарства, готельного та ресторанного обслуговування та інших галузей (IUF).

3 травня 2022 року до Полтави було доставлено необхідну гуманітарну допомогу у вигляді матраців, постільної білизни, пледів (ковдр), що дозволило додатково організувати п'ятдесят спальних місць.

На сьогоднішній день кількість переселенців, які перебувають лише у гуртожитку цього навчального закладу, становить 490–500 осіб, в тому числі 90 дітей. Університет забезпечує переселених громадян щоденним харчуванням, повним переліком побутових потреб.

Адміністрація та первинна профспілкова організація університету щиро дякують за допомогу IUF, компанії Vanforlife (Швейцарія) та Київській обласній організації профспілки працівників АПК України, які організували та здійснили доставку допомоги до Полтави.