background
На головну сторінку - Новини - Новини Профспілки

20 ЛЮТОГО 2015 РОКУ - ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ СОЦІАЛЬНОЇ СПРАВЕДЛИВОСТІ

ЦК Профспілки працівників АПК України до Дня соціальної справедливості ініціював проведення флеш-мобу. До участі у ініціативі були запрошені профспілкові діячі різних галузевих профспілок. 

Головна мета: продемонструвати позицію профспілкових діячів щодо людської цінності та потреби суспільства у справедливості. "Ми втомилися мовчати та терпіти, що нас змушують тримати свою думку при собі. Ми профспілки - незалежні, демократичні й толерантні представники громадянського суспільства! Настав час змінювати систему, починаючи з себе. Нас ніхто не змусить мовчати!" - коментують учасники акції. 

В цьому році 20 лютого -  є особливим днем, адже співпадає з річницею Революції гідності в Україні, під час якої громадяни виявили патріотизм, мужність та героїзм, багато з них загинули, захищаючи демократичні цінності, права і свободи, національні інтереси нашої держави, її європейський вибір.

Центральний комітет Профспілки працівників АПК України сповідуючи у своїй діяльності принципи соціальної справедливості, солідарності та демократії, висловлює свою повагу та підтримку тим, хто бореться за свої права, відстоює законні інтереси й допомагає іншим. Будь-яка допомога та прояви турботи особливо актуально нині, в умовах фінансово-економічної кризи в державі, неоголошеної війни на сході країни.

ДОВІДКА.

26 листопада 2007 Генеральна Асамблея ООН проголосила 20 лютого Всесвітнім днем соціальної справедливості, який відзначається щорічно починаючи з 2009 року. Вона також запропонувала всім державам-членам присвятити цей спеціальний день проведенню на національному рівні конкретних заходів відповідно до цілей і завдань Всесвітньої зустрічі на вищому рівні в інтересах соціального розвитку та 24-ї спеціальної сесії Генеральної Асамблеї ООН. Проведення Всесвітнього дня соціальної справедливості має сприяти подальшому нарощуванню зусиль міжнародного співтовариства в області викорінювання убогості, забезпечення повної зайнятості, гідної роботи, рівноправності чоловіків і жінок, соціального добробуту та соціальної справедливості для всіх.

Нагадаємо також, що 20 лютого 2015 року відбудеться Всеукраїнський форум «Нові виклики та можливості розвитку України в рамках асоціації з Європейським Союзом». У ході форуму обговорюватимуться питання щодо соціальної справедливості в Україні, соціального відторгнення/залучення та скорочення нерівності, нових викликів та ризиків на шляху подолання бідності. Також планується розроблення резолюції Форуму з пропозиціями та рекомендаціями щодо наближення вітчизняних стандартів життя до середньоєвропейського рівня та напрямів сталого розвитку після 2015 року. До участі у Форумі запрошено представників профспілок, організацій роботодавців та Регіонального Представництва Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні та Білорусі, фахівців Адміністрації Президента України, центральних органів виконавчої влади, експертів Програми Розвитку ООН в Україні, МОП в Україні, Представництва Світового банку в Україні, науковців та лідерів громадських організацій, представників громадськості. Рекомендації Форуму стануть у нагоді у процесі прийняття рішень у соціальній сфері.

20 лютого 2015 року - буде опубліковано фотозвіт.
 
 

Місце та час проведення: м. Київ, Готель «Турист», ІІ поверх, зал «Круїз», 20 лютого 2015 року, 10.00-18.00.
10.00 - відбудеться брифінг для ЗМІ зі спікерами  Форуму