background
На головну сторінку - Новини - Новини Профспілки

Перемога за профспілками. Сила - в солідарності!

      Нещодавно на всю країну прогремів  ряд скандальних ситуацій пов'язаних з найпотужнішим виробником спиртової, лікеро- горілчаної продукції України - ДП "Укрспирт". Головне обвинувачення - діяльність підприємства супроводжується корупцією. Основними тіньовими схемами заробітку вважаються продаж "наліво" спирту автозаправникам та виробникам нелегальної горілки. Розвиток подій в "Укрспирті" відбувається за звичним сценарієм: новий Кабмін - новий керівник - старий керівник в розшуку - аудит. Тобто дійшло навіть до того, що після призначення нового керівника ( виконуючого обов'язки директора державного підприємства «Укрспирт» Іванюка Романа Олеговича) колишнього, Михайла Лабутіна подали в розшук МВС та Інтерпол.

        ДП "Укрспирт" – єдиний державний оператор українського спирту на внутрішньому та зовнішніх ринках, який забезпечує понад 95% виробництва спирту в Україні ( так говорить нам офіційний сайт підприємства: http://www.ukrspirt.com/

 

Що ж насправді?

До ЦК Профспілки працівників АПК звернулися голови обласних організацій профспілки з проханням розібратися в ситуації з заробітними платами. Наказом. в.о. директора було призначено мінімальну заробітну плату працівникам на рівні нищому  ніж це передбачено Галузевою угодою. Окрім цього, голову Первинної профспілкової організації підприємства змінено на іншого, але документів оформлених у відповідності із чинним законодавством про обрання та легітимність нового обранця - відсутні.

Голова Профспілки працівників АПК особисто ініціював зустріч з новим в.о. директора, але зустріч не відбулася. Після цього було проведено переговори з депутатом Верховної Ради України, з яким ми маємо домовленості щодо співпраці - Івченком Вадимом Євгеновичем. Спільними зусиллями було досягнуто домовленості про зустріч з Іванюком Романом Олеговичем.

Переговори пройшли успішно. Роман Олегович погодився переглянути рівень мінімальної заробітної плати та підвищити його до рівня вказаного профспілковою стороною та Галузевою угодою. Також буде створено спеціальну комісію по врегулюванню даної ситуації, до якої буде включено спеціаліста від ЦК Профспілки працівників АПК України. Рішення про нового голову первинної профспілкової організації також буде переглянуто.

Акцент хочеться поставити на тому, що все почалося від занепокоєння самих працівників, які вчасно та дуже правильно, відкинувши страхи, звернулися до райкомів, обкомів. Ситуація загострилася та через солідарну позицію працівників та, безумовно, небайдужість голів обкомів  - ситуація була озвучена на Пленумі 19 березня 2015 року та дійшла до самої верхівки - ЦК Профспілки.

 

Справа має кінцевий результат. А наші профспілкові члени відчули підтримку від профспілки, якій довіряють.

В солідарності наша сила! В розумінні своєї значущості. В повазі до себе та колег, які поруч працюють. Профспілка – це дієвий інструмент в руках робітників, адже трудовий колектив підприємства – то є серце і воно має бути здоровим, має битися в тандемі з виробництвом.