background
На головну сторінку - Новини - Новини Профспілки

У центрі уваги - створення профспілкових організацій на селі

         В ході семінару учасники проекту, а це представники Запорізької, Київської, Херсонської, Чернігівської та Чернівецької  областей, проаналізували проблеми сільських жителів, - як найманих працівників так і самозайнятих. Ключовими були визначені питання адміністративно-територіальної реформи, збуту сільгосппродукції за достойними цінами, належної оплати паїв та інш. Було досягнуто розуміння, що саме вирішення цих проблем і може потенційно стати основною мотивацією до вступу в Профспілку.

        Окрім того, значну увагу було приділено основам комунікації як з активом села (депутатами, головою), так і безпосередньо з сільською громадою.

        В рамках семінару було надано і багато додаткової інформації, необхідної для розуміння актуальної ситуації в сільській місцевості.  Так, інформацією щодо гендерної рівності і проблем сільських жінок поділилася голова Жіночого комітету Профспілки Надія Бурлака, про специфіку земельних відносин і оренди паїв розповіла Людмила Дідурик, особливостям соціального діалогу була присвячена презентація Тетяни Марченко, а про діяльність агрохолдингів та їх вплив на розвиток сільських територій розповів Сергій Хоботня.

         Учасники семінару висловили задоволення від отриманого навчання та домовилися про наступні кроки в реалізації проекту.

          Бажаємо всім нам успіху і реалізації поставлених завдань!