background
На головну сторінку - Новини - Новини Профспілки

Новини регіонів: свято врожаю відбулося на Дніпропетровщині

Свято врожаю стало нагодою вкотре відзначити хліборобів і кращих сільгоспвиробників господарства. У товаристві “Маяк” цьогорічні жнива пройшли організовано, всі ланки збирального комплексу працювали чітко, як один механізм. Запорукою успіху колективу була вчасно підготовлена техніка, а головними чинниками – мудрість, знання технології землеробства, досвід директора Ф.Г. Сергієнка та професіоналізм, відданість справі спеціалістів і працівників господарства.

 

Перш за все, аматори самодіяльного мистецтва в знак вдячності й поваги до хліборобської праці вручили запашний коровай, випечений з добірної пшениці врожаю 2015 року,  директору ТОВ “Маяк” Ф.Г. Сергієнку. Федір Герасимович щиро привітав земляків із обжинками й підбив підсумки роботи трудового колективу в період косовиці. Директор подякував хлібодарам за натхненну працю, за проявлену відповідальність у битві за врожай, зазначивши, що під час збирання ранніх зернових трударі косили сіно, заготовляли корми для худоби, безперервно йшла робота по реконструкції МТФ. Тож для всіх учасників жнив знайшлися добрі слова подяки і були вручені грошові премії. Для нагородження людей, чиї руки пахнуть хлібом і землею, господарство виділило до ста тисяч гривень, а трудові колективи на честь свята отримали цінні подарунки.


На свято обжинок завітали голова райдержадміністрації О.М. Василенко, голова районної ради О.А. Ковнір, голова районної профспілки працівників АПК О.О. Чепурний. У своїх виступах вони говорили про те, що ТОВ “Маяк”, за результатами збору ранніх зернових культур, посіло четверте місце у районі. Цьогорічні жнива, у порівнянні з 2014 роком, для березівців були важкими. Хліборобам зібрати хороший урожай завадили посушлива весна та вкрай спекотне літо. Та трудівники ланів, доклавши чимало зусиль, аби вчасно та якісно провести жнива і забезпечити країну хлібом, досягли вагомих результатів. Тому очільники району подякували дирекції товариства й усім, хто був причетний до збирання врожаю, за хліборобський труд, любов до землі, високі виробничі показники, побажали їм і надалі бути прикладом у ставленні до праці, жити у мирі та злагоді. Крім слів вітань, керівники району нагородили грамотами райдержадміністрації і районної ради кращих учасників жнив 2015 року. Серед них – комбайнер Іван Мальничук, тракторист Євгеній Шинкаренко, водій Анатолій Яковенко.

О.О. Чепурний подякував аграріям за відмінну працю й від імені районної профспілки працівників АПК – за високі виробничі показники під час зимівлі 2014-2015 року цінними подарунками нагородив колективи МТФ № 1 і свинотоварної ферми № 1.

Вітаючи працелюбів зі святом врожаю, голова профспілки ТОВ “Маяк” О.М. Кухаренко за організоване проведення жнив нагородив почесними грамотами трудові колективи, а потім запросив бригадира тракторної бригади С.П. Гусака розрізати коровай і пригостити присутніх. Гості із задоволенням посмакували духмяним короваєм, спеченим з урожаю 2015 року.

У ході свята нагородження переплелися з вітальними подарунками від творчих колективів та солістів сільського будинку культури. Аматори сцени підготували змістовну програму. У кожному виступі відчувалися любов до землі, гордість за рідний край і Україну. Родзинкою концертної програми стали виступи дітей, які вітали своїх батьків-хліборобів. Співала і танцювала на святі донька Івана Мельничука – Іринка, а Віка Староконь словом і танцем привітала колег свого тата – Олександра Григоровича, який сьогодні виконує свій військовий обов’язок у зоні АТО. Танцювальний колектив “Джерело” під керівництвом  Вікторії Коровнікової, дружини передовика-комбайнера Віталія Коровнікова, подарував глядачам яскраві хореографічні композиції. Гарними піснями зачарували присутніх Даша Сергієнко, Світлана Власенко, Валентина Сергієнко.

Хоча урочистості і святковий обід завершилися, та під дахом зернотоку ще довго було чути веселий гомін і дзвінкий спів головних героїв свята – хліборобів і всіх, хто докладав зусилля до збору врожаю. А ще в програмі свята були розваги, танці, народні гуляння.

Члени ТОВ “Маяк” щиро дякують Ф.Г. Сергієнку, профспілковій організації господарства за турботу і увагу, яку вони приділяють сільським працівникам, і, звичайно, за подароване свято, яке товариство проводить другий рік поспіль, і на яке з нетерпінням чекало село.