background
На головну сторінку - Новини - Новини Профспілки

Жіночий комітет Профспілки провів другий семінар у рамках проекту по протидії насиллю

       З 29 вересня по 1 жовтня 2015 року в м Верховина Івано-Франківської області відбувся семінар для голів профкомів та районних комітетів профспілки на тему: «Безпека і захист від насилля – необхідний елемент гідної праці і гідного життя!» Це другий семінар по протидії насиллю, який проводить Жіночий комітет Профспілки у співпраці з американським центром Міжнародної профспілкової солідарності в Україні.

 

          Учасниками семінару були профспілкові активісти з різних областей України . Важливо відзначити, що тема навчання зацікавила багатьох новообраних молодих профспілкових працівників.

           Гендерне насилля - найбільш розповсюджене порушення прав людини.      

           Впродовж трьох навчальних днів учасники семінару мали можливість усвідомити масштаби цього ганебного явища, вивчити психологію гендерного насильства, поміркувати – що можна змінити, чому тема насильства – це профспілкова тема і що можуть зробити профспілки.

      Завдяки модераторам С.В. Самосуд, Н.М.Бурлаці, кандидату філософських наук С.К.Казиміровій,  учасники навчання здобули знання і впевненість в тому, що жити без страху – вдома, на роботі,на вулиці, в суспільстві, в країні не можна без усвідомлення проблеми насильства і вміння протидіяти йому.

       Частина навчання, на прохання слухачів, була присвячена чисто профспілковим темам - оргроботі, веденню переговорів та укладанню колективних договорів, участю профкому в питаннях охорони праці, інше.

      Обмін досвідом, нове бачення профспілкової роботи, тепла дружня атмосфера, яка панувала під час семінару, – запорука майбутніх солідарних дій і розвитку профспілкового руху в Україні.