background
На головну сторінку - Новини - Новини Профспілки

22 червня 2016 року відбулося засідання президії ЦК Профспілки працівників АПК України та зустріч із соціальними партнерами.

 22 червня 2016 року відбулося засідання президії ЦК Профспілки працівників АПК України та зустріч із соціальними партнерами.

На зустрічі були присутні Ковальова Олена Вікторівна – заступник Міністра аграрної політики та продовольства України.

Ахіджанов Баграт Рафікович – директор департаменту фінансово-кредитної політики Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Бодаєв Вадим Ігорович – віце-президент Федерації роботодавців агропромислового комплексу та продовольства України.

 

На розгляд зустрічі виносилися питання про стратегічні пріоритети розвитку галузі, які увійшли до плану пріоритетних дій Уряду на 2016 рік, затверджені розпорядженням КМУ від 27.05.2016 №418;

Про соціальний діалог в галузі та спільні дії по виконанню визначених пріоритетів у розвитку сільськогосподарського виробництва, з метою максимального залучення інвестицій, відновлення та ефективного використання ресурсного потенціалу, стимулювання нарощування виробництва та створення нових робочих місць у 2016 році.

Обговорення та схвалення Резолюції(Звернення) до Прем’єр-України» міністра України Гройсмана В.Б. щодо підтримки у другому читанні проекту Закону України «Про внесення зміни до розділу VI «Прикінцеві та перехідні положення» Бюджетного кодексу  стосовно визначення видатків на підтримку розвитку підприємств агропромислового комплексу в обсязі не менше 1 відсотка вартості валової продукції сільського господарства»

 

В порядку денному президії розглядалися такі проекти постанов:

- про позицію і дії Профспілки працівників АПК України на захист прав та інтересів працюючих в умовах шокового підвищення ціни на газ і тарифів на житлово-комунальні послуги;

- про колективний трудовий спір у профтехосвіті та створення СПО профспілок;

- про дії Профспілки працівників АПК України у зв’язку з прийняттям у першому читанні Закону України «Про внесення змін до ЗУ «Про оздоровлення та відпочинок дітей, збереження мережі дитячих оздоровчих закладів»;

- про створення Фонду солідарних дій Профспілки працівників АПК України;

- про розподіл квот та порядок нагородження вищими нагородами Профспілки;

- про Меморандум з Держпродспоживслужбою та пролонгацію Меморандуму із Всеукраїнською  асоціацією сільських та селищних рад.

 На президії нагороджені переможці конкурсу за кращий колективний договір.