background
На головну сторінку - Новини - Новини Профспілки

Робоча зустріч Жіночих комітетів IUF

 27-28 вересня ц.р. у м. Тбілісі(Грузія) відбулася робоча зустріч Жіночих комітетів IUF країн Східної Європи та Центральної Азії на якій розглядалися питання гендерної рівності та дотримання прав жінок у регіоні: доступ до освіти та підвищення кваліфікації, достойна праця та її оплата, гендерна дискримінація та  її  вплив на втрати у  виробництві  та морально-психологічний вплив на жінок різного віку і сімейного стану.

Учасниці зустрічі розповіли про проблеми жінок у Азербайджані, Вірменії, Грузії, Казахстані,   Киргизстані, Молдові, Росії  та шляхи  їх вирішення через національне законодавство.

Учасниці від Профспілки працівників АПК України поділились досвідом роботи   щодо ролі  Профспілки  у захисті жінок від насилля на роботі, вдома, на вулиці.

Особлива увага була зосереджена на проблемі  охорони праці у сільському господарстві, харчовій та переробній промисловості , зростання кількості нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, через відсутність належного контролю та  профілактичних заходів .

Було відзначено і дуже негативну тенденцію  збільшення кількості захворюваності  на ВІЛ/СНІД серед працівників галузей АПК майже у всіх країнах регіону.

Учасниці робочої зустрічі обговорили  Програму дій для членських організацій IUF  та  зміни до  Статуту Жіночого комітету  IUF. Визначили місце і дату проведення  регіональної  Жіночої конференції  та  обрали  оргкомітет з її підготовки.

Участь у зустрічі від Профспілки АПК України взяли: Світлана Самосуд - заступник Голови Профспілки; Надія Бурлака – голова Жіночого комітету Профспілки, голова Івано-Франківської  обласної організації профспілки працівників харчової промисловості та Галина Харченко – голова Полтавської обласної організації профспілки працівників АПК.