background
На головну сторінку - Новини - Новини Профспілки

У багатій країні не може бути бідних громадян

        17 жовтня ц.р. в Міжнародний день боротьби з бідністю Івано-Франківська Рада профспілок області за ініціативою галузевих профспілок провела масову акцію протесту перед адміністративним будинком влади. Її учасники висловили категоричний протест проти невиконання Урядом вимог профспілок під час Всеукраїнської акції протесту 6 липня ц.р. проти шокового зростання ціни на газ для населення, тарифів на гарячу воду та опалення, електроенергію.

         Івано-Франківська обласна організація профспілки працівників агропромислового комплексу взяла активну участь у мітингу, поставивши свої запитання та вимог до Уряду і влади, а саме :

-         чому найбільша експертна галузь (сільське господарство), яка приносить Україні кожен третій долар має мати най нищу заробітну плату ? А 53 відсотки мешканців сільської місцевості мають жити за межею бідності?

-         чому 6,9 млн. власників земельних паїв проти продажу землі, тому, що бояться, бо їх у них просто заберуть?

-         чому випускники аграрних закладів не мають гарантованого державою робочого місця?

          Обласна організація профспілки працівників агропромислового комплексу виступила за державну фінансову підтримку для середніх і малих сільськогосподарських виробництв, за розвиток сімейного фермерства та за повернення системи оподаткування аграрного сектору, яка діяла до 01.01.2015 року.

        Обласна профспілка працівників АПК підтримала вимоги профспілок області:

 -      призупинити дію постанов Кабінету Міністрів України щодо підвищення ціни на газ для населення і тарифів на житлово-комунальні послуги;

-      забезпечити своєчасну і в повному обсязі виплату заробітної плати та ліквідувати її заборгованість;

-     Верховній Раді забезпечити прийняття законів, спрямованих на відновлення в Україні виробництва, створення нових високотехнологічних робочих місць, в т.ч. і на селі, належного зростання трудових доходів людей, пенсій, соціальних допомог.

          Масова акція протесту в м. Івано-Франківську засвідчила згуртованість людей праці навколо справедливих вимог профспілок щодо захисту своїх конституційних прав.

Голова Івано-Франківської обласної

організації профспілки працівників АПК                        Ганна Чорній