background
На головну сторінку - Новини - Новини Профспілки

3200 – закон і реалії

Перші ж дні після прийняття Верховною Радою нової мінімальної зарплати викликали шквал питань, на які поки не має адекватних відповідей.

Профспілка працівників агропромислового комплексу отримує чисельні запити з областей щодо порядку застосування  нового розміру мінімальної зарплати і порядку дій профспілок у випадку спроб роботодавців перекласти негативи цього підвищення на плечі самих працівників.

Свої пропозиції та застереження щодо урядового рішення про новий розмір і зміну сутності мінімальної зарплати Профспілка завчасно направляла Федерації профспілок України.

Після прийняття відповідного закону ЦК Профспілки вже двічі звернувся до керівництва ФПУ з пропозицією невідкладно скликати консультаційну нараду за участі представників фіскальних органів, Пенсійного фонду, Держпраці та Мінсоцполітики для відповідних роз’яснень та вироблення узгодженого плану дій для упередження порушень трудових прав.

Інформуємо, що така нарада ФПУ запланована на кінець січня, але ми продовжимо домагатись її невідкладного проведення.

Наразі віце-прем’єр-міністр П.Розенко запроваджує регулярні міжвідомчі наради щодо забезпечення виконання закону при виплаті мінімальної зарплати.

З метою отримання належних роз’яснень від Центральних органів виконавчої влади з проблем, що виникають при практичному застосуванні нової мінімальної зарплати в апараті ЦК Профспілки узагальнюються, профспілкові питання та питання, що ставлять роботодавці.

Водночас інформуємо, що Профспілка звертається до народного депутата В.Івченка – представника ФПУ у Верховній Раді щодо підготовки відповідних законодавчих змін для забезпечення конституційних трудових прав працівників та створення належних умов для конкурентного вітчизняного виробництва й цивілізованого ведення бізнесу.

 Запрошуємо профспілковий актив долучитись до формування наступних документів

-         Запитань та пропозицій до Центральних органів виконавчої влади та роботодавців щодо належного запровадження нової мінімальної зарплати

-         Пропозицій до депутатів ВРУ щодо законодавчого вдосконалення визначення сутності та розміру мінімальної зарплати

-         Позиції і дій Профспілки працівників АПК щодо практичного забезпечення державної гарантії на мінімальну оплату праці

Проект матеріалів щодо плюсів і мінусів підвищення МЗП та Позиції і дій Профспілки працівників АПК щодо практичного забезпечення державної гарантії на мінімальну оплату праці у доданому файлі (натисніть на посиланн)1МІНІМАЛКА1.doc

 Ваші думки, пропозиції та питання просимо надсилати на електронну адресу apk555smk@gmail.com