background
На головну сторінку - Новини - Новини Профспілки

СЕКРЕТИ ПРОФСПІЛКОВОГО УСПІХУ

 

10  травня 2017р. на базі Подільського державного аграрно - технічного університету, за ініціативи первинної профспілкової організації співробітників та студентів ПДАТУ, пройшов профспілковий семінар – навчання «Секрети профспілкового успіху»

 У рамках проведеного заходу університет відвідали гості : Сопелкін Ігор Сергійович - голова Профспілки працівників АПК України, Хвостіков Василь Миколайович - голова Київської обласної профспілки працівників АПК, Ворох Володимир Миколайович - голова Чернігівської обласної організації профспілки працівників АПК, Копиш Віталій Андрійович - керівник Центру освіти дорослих "Перспектива" Чернігівської НМЦ профспілок, Ковальчук Володимир Володимирович - юрист Чернігівського НМЦ профспілок.

Із вітальним словом до гостей та учасників семінару звернувся ректор ПДАТУ, професор Іванишин Володимир Васильович, який відзаначив важливість проведення таких семінарів,  на яких відбувається обмін досвідом роботи профспілчан, адже це є надзвичайно мотивуючим фактором подальшого життя і розвитку профспілкового руху України. Адже важливо відчувати себе частиною певної профспілкової спільноти, яка не тільки тебе захищає, а й дає можливість самореалізуватися у колі однодумців.

Тренінг розпочався з відеопрезентації діяльності профспілкового комітету університету. Відкрила семінар голова профспілкової організації співробітників та студентів ПДАТУ Ліщук Світлана Георгіївна, яка розповіла про основні напрями роботи об’єднаної профспілки університету, мету та завдання профгрупоргів у питаннях здійснення захисту економічних, соціально-правових і культурних інтересів студентської молоді та про структуру Молодіжної ради профспілок Хмельницької області. Також у своєму виступі Світлана Георгіївна доповіла про стан стипендіального забезпечення студентів та перше робоче місце для випускників Доповідач наголосили, що сьогодні профспілками об’єднано більше 2 мільйонів учнівсько-студентської молоді, яка налаштована боротися за свої законні права через те, що держава ігнорує інтереси студентства. І, на жаль,  держава ігнорує інтереси молоді, приймаючи, але системно не виконуючи закони, постанови, розпорядження, які забезпечували б студентській молоді бодай мінімальний соціально-економічний захист.

Доповнив доповідача Володимир Ворох, який також обіймає посаду голови Молодіжної ради Профспілки працівників АПК України, та зробив акцент на питаннях вимушено переміщених осіб та дітей, батьки яких воюють у АТО. Для цих категорій студентів й досі не розроблений чіткий механізм забезпечення соціальних гарантій, прописаних законодавчо і прийнятих торік.

Далі виступав Сопелкін І.С. із доповіддю про реалії земельної реформи та продаж земель сільськогосподарського призначення. Питання викликало досить жваву дискусію та всебічне обговорення між присутніми щодо завершення земельної реформи, зокрема,  законодавчі ініціативи, а також передумови та перспективи запровадження ринку сільськогосподарських земель в Україні. До дискусії приєднався Василь Хвостіков, який зазначив, що слід посилити просвітницьку роботу в суспільстві та консолідувати громадськість для успішного завершення формування ринку землі.

Надалі семінар продовжили тренери Чернігівського навчально-методичного центру профспілок Віталій Копиш та Володимир Ковальчук. Учасникам семінару  були запропоновані цікаві інтерактивні міні-лекції на тему : «Члени профспілки: що вони чекають від профспілки? Що профспілка чекає від них?» та «Мотивація профспілкового членства».

Навчання пройшло конструктивно. Учасники отримали відповіді на численні запитання. Особливу увагу було приділено сьогоденню профспілок.

Тренінгом було розпочато очно-заочну дискусію щодо майбутньої структури профспілок та функцій кожного підрозділу. Надзвичайно важлива тема для тих, хто розуміє терміновість і необхідність реорганізації зсередини, адже дії ззовні призводять до підконтрольності чи до розвалу.

Наприкінці семінару учасники у своїх робочих групах розробили і обговорили плани пріоритетних профспілкових заходів.

Приємно, що сьогодні в профспілковому середовищі відчувається командний дух, невичерпна сила та прагнення змінювати, модернізувати і наповнювати профспілки своїми ідеями, сучасними знаннями та молодістю!