background
На головну сторінку - Новини - Новини Профспілки

Солідарна підтримка профспілкових лідерів Казахстану.

16 травня в Києві, біля посольства  Республіки Казахстан було проведено пікетування на підтримку профспілкових активістів Аміна Єлеусінова і Нурбека Кушакбаєва, які були засуджені до 2,5 року колонії за проведення мирної акції  протесту робітників нафтосервісної компанії «OilConstructionCompany», що входить до  найбільшої  державної нафтогазової компанії в Казахстані «КазМунайГаз».

З січня 2017 року влада Республіки Казахстан проводить широкомасштабні репресії проти лідерів і активістів незалежних профспілок в Мангістауській області, грубо порушуючи Конвенцію МОП №87 «Про свободу об'єднань і захист права об'єднуватися в профспілки», яка була ратифікована Республікою Казахстан в грудні 1999 року.

Членські організації IUF у своїх зверненнях до посольства вимагали негайного припинення репресій та переслідування профспілок в Республіці Казахстан, змусивши владу розпочати діалог з робітниками та відкликати всі судові позови проти робочих лідерів. І головною вимогою - було негайне звільнення з тюремного ув'язнення профспілкових активістів Казахстану – Аміна Єлеусінова та Нурбека Кушакбаєва.

У пікетуванні взяли участь майже 40 чоловік, які представляли первинні, районні, обласні організації Профспілки працівників АПК із Київської, Миколаївської, Полтавської, Харківської та Чернігівської областей. Крім цього на адресу посольства було надіслано листи солідарної підтримки членів Жіночого комітету Профспілки АПК Івано-Франківської, Київської  та Полтавської областей, а також інших галузевих  профспілок. Очолили пікетування координатор IUF Дмитро Степанюк та заступник Голови Профспілки Світлана Самосуд.

Будемо вдячні за підтримку акції у соціальних мережах та шляхом письмових звернень до посольства Республіки Казахстан.