background
На головну сторінку - Новини - Новини Профспілки

Говорячи про дерегуляцію бізнесу влада все більше зарегульовує діяльність профспілок і інших громадських організацій

Декларуючи, що в Україні будується громадянське суспільство влада все більше закручує гайки регуляції діяльності громадських організацій.  Держава цілеспрямовано намагається контролювати громадські об'єднання, а також відлучає громадськість від державотворення. Профспілки зазнають з боку влади все більшого утиску, який за останні роки набув ознаки системної руйнації. З системною загрозою слід і системно боротися”- саме з таким закликом  заступник Голови Профспілки працівників АПК Сергій Кондрюк звернулись до народного депутата Вадима Івченко під час консультативної зустрічі.

Зустріч В.Є.Івченка з представниками профспілок була ініційована Профспілкою працівників АПК через чисельні проблеми викликані законом №1666.

Цей дискримінаційний закон порушує конвенцію МОТ “Про свободу асоціації та захист права на організацію” та прийнятий без проведення жодних консультацій з профспілками?

Від дій цього закону особливо постраждали саме профспілкові організації і найбільше їх первинні ланки. Наприклад, сьогодні необхідне нотаріальне засвідчення справжності підпису на рішенні виборного органу профспілки, а вартість державного мита та нотаріальних послуг іноді доходить до 1500 гривень! І кожна дія та будь-які зміни, які стосуються відомостей про профспілкову організацію потребують реєстрації в органах Мінюсту.

Профспілкові організації вимагають це негайно змінити.

За рішенням Вадима Івченко вже  розпочала роботу група, яка буде напрацьовувати норми законопроекту для вирішення найболючіших на сьогодні питань і громадських організацій загалом і профспілок зокрема.

Маємо розуміти - зарегульованість роботи громадських організацій перешкоджає самій ідеї громадянського суспільства.

В ході  зустрічі заступник Голови Профспілки працівників АПК С.Кондрюк проінформував парламентаріїв про рішення СПО щодо НЕПРИЙНЯТНОСТІ урядового варіанту пенсійної реформи, щодо загроз які несе урядовий проект Основних напрямків бюджетної політики, яким консервується злиденність і через продовження політики «дешевої рабсили», а також запропонував повторити позитивний досвід зустрічі фракції «Батьківщина» з профспілками для обговорення соціальних аспектів проекту Державного бюджету на наступний рік.

Від Профспілки працівників АПК у цій зустрічі взяли Ольга Лопата – голова Київської міської організації та Василь Хвостіков – голова Киіської обласної організації Профспілки.