background
На головну сторінку - Новини - Новини Профспілки

Молодь АПК успішно закінчила елітну молодіжну профспілкову школу

В місті-герой Одеса з 14 по 18 серпня поточного року за підтримки Центру Солідарності та ГО «Трудові ініціативи» відбувся чудовий захід – Третя літня молодіжна профспілкова школа.

Школа зібрала понад 50 молодих профспілкових лідерів з усіх куточків України та різних сфер діяльності. Світлана Ліщук, Анастасія Негур та Володимир Ворох з гордістю представляли Молодіжну раду Профспілки працівників АПК України і це була одна з найчисельніших делегацій, яка презентувала галузь.

Протягом тренінгових днів учасники прослухали більш ніж десять лекцій на різні теми, обговорювали актуальні питання діяльності первинних профспілкових організації та профспілкового сектору загалом. Підіймалися також проблемні теми соціальної справедливості та мотивації молодих людей до участі у громадському житті, питання гендерної рівності та інші.

За час навчання учасники заходу розглянули законодавче підґрунтя проведення мирних акцій та страйків, а також на практиці в режимі реального часу профспілкові організували та провели мирну акцію в підтримку профспілок, встигли організувати та безпосередньо взяти участь у благодійному забігу на підтримку притулку для тварин «Сіріус», що в місті Києві і навіть вдалося зібрати майже більше семи тисяч гривень для вказаного притулку.

Ще однією гордістю молоді АПК був виступ на школі заступника Голови Профспілки працівників АПК України Сергія Кондрюка, який в ролі спікера поділився неоціненним набутим досвідом, а також проінформував присутніх про сьогоднішню ситуацію на ІП «Кока-Кола Беверіджиз Україна Лімітед». Учасники школи емоційно обговорювали дії керівництва підприємства та висловлювали голові первинки Сергію Рудницькому побажання успіху у боротьбі за трудові права.

Отже, продзвенів для молоді останній дзвоник в елітній молодіжній профспілковій школі, всі отримали сертифікати і тепер час рішуче діяти в дорослому профспілковому житті.