background
На головну сторінку - Новини - Новини Профспілки

IUF ЦЕ МИ!

З 29 серпня по 1 вересня в Женеві проходив 27 Конгрес IUF. Цей захід зібрав понад 600 делегатів, які представляють профспілки з різних країн світу і Профспілка працівників агропромислового комплексу на чолі з Головою Профспілки Ігоря Сопелкіна представляла Україну.

На порядку денному обговорювались найбільш важливі й актуальні для профспілкового руху питання. Це і викорінення дитячої праці в сільському господарстві, боротьба профспілковців проти гендерного насилля, рівні права для домашніх робітниць, боротьба проти расизму і ксенофобії, захист та органайзинг робітників-мігрантів, проблеми молоді, політичні репресії в Гонконзі та Турції,  солідарність і солідарні кампанії в різних країнах світу і секторах та багато іншого.

         Крім пленарного обговорення, на Конгресі було проведено цілий ряд виборів: генерального секретаря IUF, президента IUF, комітету по стратегічному управлінню та виконавчого комітету організації. Генеральним секретарем IUF вперше за всю історію стала жінка – Сью Лонглі, президентом IUF став Марк Лорітсен. Першим заступником у виконком від регіону СЄЦА (Східна Європа Центральна Азія) було обрано Голову Профспілки працівників АПК України Ігоря Сопелкіна. Також до спеціального молодіжного комітету організації увійшов голова Молодіжної ради Профспілки працівників АПК України Володимир Ворох.

         Даний захід став стовідсотковою платформою для спілкування і підтримки, співробітництва і обміном досвідом по захисту трудових, соціально-економічних прав та інтересів наших спілчан.