background
На головну сторінку - Новини - Новини Профспілки

Нові горизонти співпраці з профспілками Данії

Об’єднана федерація профспілок робітників Данії  вчергове простягає руку солідарної допомоги нашій Профспілці, і цього разу на порядку денному було питання захисту українських працівників аграрного сектору, які з різних причин шукають заробітку за кордоном.

Ми починаємо не з нуля – вже є  позитивний досвід співпраці з Данською Профспілкою 3F по захисту інтересів студентів аграрних закладів освіти України, які стажувалися та проходили  виробничу практику в Данії. В результаті нашого  співробітництва  українським студентам повернуто роботодавцями (фермерами) Данії біля 3 мільйонів гривен недоплачених коштів.

Взагалі історія співпраці Профспілки працівників АПК з профспілкою 3F нараховує десятиріччя. Маючи високий авторитет в суспільстві Данії,  профспілка 3F проводить широку роботу по підняттю іміджу профспілок і конкретній допомозі таким країнам, як Україна, яка прагне влитись в  сім’ю Євросоюзу, адже  саме дякуючи роботі профспілок, Данія має сьогодні майже найвищий в Європі рівень зарплат і соціальних гарантій.

7 лютого 2018 року відбулась пізнавальна і конструктивна зустріч міжнародного консультанта 3F International  Йонаса ДЕВАНТЬЄРА (Jonas Devantier) та заступника Голови Профспілки Сергія КОНДРЮКА, на якій детально обговорили ситуацію на українському ринку праці та причини, що спонукають українських аграріїв ставати трудовими мігрантами.

Як створити упереджуючу систему захисту українських працівників, що вирішили працювати на сільгосппідприємствах Данії, як покращити роботу нашої Профспілки, щоб домагатись швидшого наближення до гідних рівнів оплати та умов праці на вітчизняних агропідприємствах .Ці питання стануть предметом наступної зустрічі.

Високій результативності цієї зустрічі сприяв чудовий переклад  доброзичливої Анастасії  КЛИМЕНКО, за що ми їй щиро вдячні.