background
На головну сторінку - Новини - Новини Профспілки

Молодіжна профспілкова ініціатива «New Vision»

Молодіжна профспілкова ініціатива «New Vision» - нові знання, нові задачі, інструменти та рішення.

 

07-09 лютого 2018 року на базі міста Львова вкотре провів свою роботу дискусійний профспілковий клуб «New Vision» під гаслом «Ставимо нові задачі, відкриваємо нові інструменти – маємо рішення».

Молодіжна профспілкова ініціатива існує вже третій рік поспіль і об’єднує профспілкових лідерів і активістів різних галузевих і територіальних профспілок України. Організаторами даного Профспілкового Клубу є Центральний Комітет і Молодіжна рада Профспілки працівників АПК України при фінансовій підтримці Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні. Нагадаємо, що зареєструватися до участі у Клубі мають можливість абсолютно всі профспілкові працівники, активісти або небайдужі члени профспілок. Обмежень щодо віку учасників Клуб не має.

Реалії часу вимагають постійного вдосконалення. В наш час, коли інформатизація суспільства все більше замінює живе спілкування, участь у засіданні дискусійного клубу є дійсно визначною подією в житті кожного профспілковця. Тим більш, що питання, яким було присвячено захід є надзвичайно актуальними, цікавими та гострими, особливо тоді, коли суспільство наразі потребує компетентних і розумних молодих людей. До списку учасників засідання цього разу потрапили представники профспілок різних регіонів України: Київської, Харківської, Львівської, Рівненської, Херсонської, Вінницької, Сумської, Хмельницької, Запорізької, Дніпропетровської, Чернігівської, Чернівецької, Івано-Франківської і Донецької областей.

Із вітальним словом до гостей та учасників семінару звернувся координатор Клубу, голова Чернігівської обласної організації профспілки працівників АПК та голова Молодіжної ради профспілки працівників АПК України Володимир Ворох, який передав присутнім вітання від голови Профспілки працівників АПК Ігоря Сергійовича Сопелкіна та коротко охарактеризував мету та завдання нашого Клубу, а також подякував Регіональному представництву Фонду ім.Фрідріха Еберта та особисто Марії Ткаченко, які підтримують і всіляко сприяють діяльності Профспілкового Клубу "New Vision".  При цьому ознайомивши із основими викликами, які постали перед профспілковим рухом та бачення участі молоді у солідарних діях щодо розв’язання гострих соціальних проблем у державі.

Надалі вітальне слово мав Тарнавський Михайло Іванович - голова Львівської обласної організації Профспілки працівників АПК, який ознайомив учасників зібрання із короткою історією величного міста Львова та своєю організацією, відповів на питання молоді та побажав плідної роботи.

Згодом виступила ще одна координаторка проекту - Світлана Ліщук, голова Молодіжної ради профспілок Хмельницької області. У своїй відеопрезентації Клубу вона окреслила основну тематику даної профспілкової ініціативи та провела знайомство учасників.

Згодом засідання клубу продовжили тренери. Зокрема,  Зоряна Борбулевич, бізнес-тренер, фасилітатор, фахівець з розвитку людей та організацій, яка змістовно, цікаво та професійно розкрила таке нове для профспілок поняття, як Agile (Scrum). Її майстер класи та воркшоп показали гнучкі методи управління проектами та покази до їх застосування, окреслили кращі практики та найпоширеніші причини невдач, конфлікти та фактори стресу.  

Із пріоритетами інформаційної роботи профспілки в сучасних умовах, проблемами та інформаційними приводами  учасників Клубу ознайомив Віталій Копиш, тренер Чернігівського Навчально-методичного центру профспілок, медіа-експерт. Віталій також провів майстер-клас із тенденцій розвитку основних соціальних мереж та можливості використання їх в профспілковій роботі та презентацій тем.

Три дні насиченої роботи Клубу минули з користю та натхненням, адже акценти було зроблено на практичні рекомендації, висновки і досвід учасників щодо питань, які підіймалися. Також, в рамках заходу серед присутніх було проведено світове кафе «Секрети профспілкового успіху» за участю провідних і досвідчених профспілковців – Дмитра Степанюка, Сергія Хоботні, Павла Олещука, Максима Духоти, Романа Тарасенка. Спікери роз’яснили молодим активістам основи Міжнародної конвенції, пов’язаної із діяльністю профспілок, профспілковий органайзинг, реалії нового трудового законодавства про працю, та деякі аспекти мотивації профспілкового членства, поділилися досвідом роботи своїх Молодіжних рад, а також досвідом та враженнями від участі в  Community Solutions Program 2017 та досвідом світових профспілкових тенденцій.

В рамках роботи Клубу учасники долучилися до профспілкового флешмобу і підтримали колег із Грузії, робітників цукрового заводу «Agara Sugar Company» у їх боротьбі за свої права та збереження підприємства, а також наших колег, робітників ДП «Артемсіль» (підприємства із 135-річною історією, що забезпечує видобуток, переробку та реалізацію більше семи мільйонів тон солі на рік!), які 9-го лютого під стінами Касаційного господарського суду проводили мирну акцію по захисту прав свого підприємства.

Усі три дні проведення дискусійного Клубу минули з користю та натхненням, адже акценти було зроблено на практичні рекомендації, висновки і досвід учасників щодо питань, які підіймалися. Тренери надали максимум інформації, із подачею нового матеріалу та роз’яснень. Проте самим великим надбанням нашого Клубу були і є його учасники! А їх із кожним роком стає все більше і більше! Усі вони - натхненні і мотивовані  роз’їхалися в різні куточки нашої держави. Маємо надію, що отримані знання та навички сприятимуть захисту  соціальних та трудових прав та розбудові якісно нового профспілкового руху в Україні! Сподіваємось на подальшу співпрацю, бажаємо творчої наснаги та успіхів у роботі!

 

Детальніше про діяльність Профспілкового Клубу «New vision» читайте на сторінках ФБ спільноти: www.facebook.com/NewVisionProject2015