background
На головну сторінку - Новини - Новини Профспілки

Ще один крок до нової Галузевої угоди

Новітні економічні та соціальні виклики, загрози та можливості вимагають адекватного врахування в колективно-договірних відносинах на галузевому рівні.

Безперечно профспілкова сторона переговорів прагне максимально високо підняти планку в колективно-договірних відносинах при визначенні додаткових до законодавства гарантій працівникам в забезпеченні безпеки праці, гідних розмірів заробітної плати, повноцінного соціального пакету.

Роботодавці вимушені дуже прискіпливо оцінювати економічні наслідки збільшення видатків на мотивацію персоналу, але і враховувати принципово нову ситуацію на внутрішньому і зовнішніх ринках праці – кількість вакансій стала більшою за наявність претендентів на них. Сусідні і дальні країни розгортають все більш масштабніші компанії по переманюванню українських фахівців на свої підприємства.

Робоча комісія профспілок з розробки проекту нової Галузевої угоди в харчовій і переробній промисловості під головуванням Сергія КОНДРЮКА підвела 26 березня підсумки чергового етапу роботи і передає СПО напрацьований профспілковий проект Угоди. Прийнято рішення не поспішати з однозначним визначенням оцінки щодо різноманітних пропозицій до окремих положень проекту, а запропонувати провести широку профспілкову дискусію щодо майбутнього змісту угоди.

Активну участь у засіданні Робочої комісії взяв голова СПО, голова Профспілки працівників АПК Ігор СОПЕЛКІН, а також члени Президії ЦК Профспілки Ольга ЛОПАТА та Світлана ТІНИЦЬКА.